Kestävyysajo kisaraportti: Palkintopallille

Kestävyysajo kisaraportti: Palkintopallille

Tämän vuoden fosareiden kestävyysajo kisattiin ensimmäistä kertaa Vantaan uudella karting-radalla. Osallistujamäärä oli harmittavan pieni, mutta Stigin tulos mainio. Haastavista alkuasetelmista huolimatta joukkueemme kiipesi taiston päätyttyä palkintopallille ja kuittasi massiiviset palkintorahat. Koko tarina kisaraportissa..

Kisa 6: Vaisu päätös

Kisa 6: Vaisu päätös

Sarjakausi 2016 saatiin pakettiin melko vaisuilla suorituksilla. Kaikki sijoitukset olivat välillä 5-9 ja kaikkien erien parhaat kierrosajat kolmen kymmenyksen sisällä. Kaikenlaisia säätömuutoksia kokeiltiin, mutta kovin hyväksi auto ei ikinä tullut ja sitä myös tulokset heijastelevat. Lisää vaisuja tunnelmia kisaraportissa.

Kisa 5: Puolustustaisteluita

Kisa 5: Puolustustaisteluita

Stig teki kauden viidennesä koitoksessa perussuorituksen, joten lopputulos oli ihan perustasoa. Vauhtia puuttui melko reilusti, mutta lopuksi autoa saatiin hieman paremmaksi, mikä antaa toivoa parempaan jatkossa. Puolustusvoittoisen taistelun käänteet on taas kuvattu lyhyesti kisaraportissa.

Kisa 4: Paluu maan pinnalle

Kisa 4: Paluu maan pinnalle

Kesätauko päättyi kauden neljänteen fosarikisaan ja päivään mahtui sekä hyvää että pahaa. Hyvä osastolle menee Stigin vierailu palkintopallin keskikorokkeella (edellisen kisan tuloksiin pohjautuen). Pahan puolelle kallistuu varoitus sekä ennen kaikkea hienoinen vauhdin puute, minkä seurauksena eräsijoitukset olivat keskinkertaisia. Niistä tarkempaa speksiä kisaraportissa.

Kisa 3: Juhannuspommi

Kisa 3: Juhannuspommi

Stig palasi takaisin fosareiden kärkitaistoon ryminällä. Vaikka kisapäivään ei mahtunut yhtään erävoittoa, tasaisen loistava suorittaminen tuotti jokaisessa kuudessa startissa sijoituksen 2-4, mikä riitti koko kisatapahtuman voittoon suvereenilla yhden pisteen marginaalilla. Mutta ennen kuin viimeisen erän ruutulippu heilui, Stigin piti selvitä parista murtuneesta pakoputkesta, hajonneesta kytkinkellosta ja ottaa yhdet jarrutusjäljet kypärään! Sekä tietysti tehdä huima määrä hienoja ohituksia ja ajaa kirurgisen tarkasti joukko hyviä kierrosaikoja. Näistä muutama sananen kisaraportissa.

Kisa 1: Uusia kuvioita

Kisa 1: Uusia kuvioita

Stig siirtyi uuteen uljaaseen fosariaikakauteen kovalla kolinalla. Kuudesta kisaerästä tuomisena oli kaksi hyvää, kaksi kohtalaisen hyvää ja kaksi melko totaalisen surkeaa lopputulosta. Kalustovaurio-osastoon meni yhdet vääntyneet sivuputket ja yksi takaratas. Faktat ja kootut selitykset löytyvät kisaraportista, joka sekin on saanut uuden muodon.

Kausiennakko 2016 – Palikat sekaisin

Kausiennakko 2016 – Palikat sekaisin

Stig 2016. Kaikki on uutta: auto, rengasmerkki, säännöt, kisaformaatti. Jopa kuskimiehitys – tosin vain tilapäisesti. Kausiennakossa valotetaan lähtöasetelmia tiimin startatessa kahdeksanteen kilpakauteensa fossiilisarjassa.

Vuosikatsaus 2015 – Vakionopeudella

Vuosikatsaus 2015 – Vakionopeudella

Vuonna 2015 Stigin tuloskunto oli tasainen kuin viereinen Malmin lentokenttä. Valitettavasti tiimin kone oli enemmänkin laskuliu’ussa kuin nousukiidossa. Liukuhihnasuorittamisen syyt, seuraukset ja kootut selitykset on dokumentoitu vuosikatsaukseen.

Kestävyysajo kisaraportti: Putki katki

Kestävyysajo kisaraportti: Putki katki

Tänä vuonna Stigin kestävyyskisa oli voimakkaasti nousujohtoinen. Siis ennen romahdusta, joka tuli äänekkästi rääkyen haljenneen pakoputken muodossa. Ja tämähän tapahtui juuri kun Stig oli nousemassa mukaan tappelemaan palkintopallisijoituksesta. Stigin nousu ja tuhoon johtaneet tapahtuneet on kuvattu kisaraportissa.