2012

Kestävyysajo kisaraportti: Kaasua! Komisario Pepponen

Last modified on 2012-10-12 16:24:57 GMT. 0 comments. Top.

Ennakko

Erittäin menestyksekäs sarjakausi takana. Vuoden hienoin kisatapahtuma edessä. Kisa, jossa menestys on karttanut Stigiä kuin hippi parturia. Kolmella aiemmalla yrityksellä ruutulippu on nähty vain kerran ja silloinkin kesken kilpailun jouduttiin tekemään aikaa vieviä korjausoperaatioita. Nyt on korkea aika korjata tämä vääryys. Stig on tehnyt kotiläksynsä hyvin (tosin märällä radalla). Kaikki ajateltavissa olevat auton osat on käyty läpi, varmistettu ja tuplavarmistettu. Kaikissa ratkaisuissa on painotettu luotettavuutta ja tarvittaessa oltu valmiina uhraamaan raakaa suorituskykyä. Sillä onnistuneen kauden jäljiltä Stig leirissä tiedetään, että vauhti riittää hyvään tulokseen ja tekniset ongelmat välttäen sellaiseen myös päästään. Kolme ongelmatonta tuntia – muuta emme pyydä..

 

Joni kärkijoukossa

Joni kärkijoukossa

Kierrokset 0-53 / Joni

Paras kierrosaika 58,345
Joni lähti matkaan seitsemänneltä paikalta bensatankki piripintaan asti täytettynä. Yksi auto edeltä hyytyi heti lämmittelykierrokselle ja lähtöhässäköinnin jälkeen Middle Stig eteni kuudentena. Alkukierroksilla kilpailun juoni oli sellainen, että kärjessä ajanut tiimi pakeni muilta tasaisen varmasti horisonttiin ja sitä seurasi tiiviissä nipussa sijat 2-7, joista Joni siis toiseksi viimeisenä. Sen jälkeen oli taas pidempää rakoa ennen muita tiimejä. Kierrosajat olivat tässä vaiheessa tasaisen hyviä (Joni ajoi Stigin kisan nopeimman kierrosajan kierroksella 14), eikä Jonilla tuntunut olevan vaikeuksia pysyä joukossa mukana. Jonkin verran kierroksen 15 jälkeen alkoivat hitaimmat kuitenkin tulla perä edellä vastaan ja kierrosohittelu hajoitti nipun. Samalla Joni putosi kahdeksannellatoista kierroksella yhden sijan seitsemänneksi ja alkoi hiljalleen jäädä edellä ajavista. Näissä asemissa Joni paineli lähes oman stinttinsä loppuun asti. Kun 45 minuutin ajon jälkeen ensimmäiset tiimit alkoivat tehdä varikkokäyntejään alkoi sijoituksiin tulla taas eloa. Stigin kannalta tämä tarkoitti sitä, että 47 kieroksella noustiin kuudenneksi ja 51 kierroksella viidenneksi. Jonin kierroaikojen pysyessä edelleen suhteellisen hyvinä, päätti varikkotiimi pitää Jonin radalla muutaman kierroksen suunniteltua pidempään. Kierroksella 54 Joni kurvasi erinomaisen ensimmäisen stintin päätteeksi varikolle.

 

Miika ohittaa

Miika ohittaa

Kierrokset 54-95 / Miika

Paras kierrosaika 58,659
Stigin kisastrategian mukaan ensimmäisellä varikokäynnillä vaihdettiin ainoastaan kuski, mutta ei tankattu autoa. Pitstoppi onnistui erinomaisesti ja sisälsi yhden kuperkeikan. Jonin pysäyttäessä ja sammuttaessa autonsa varikon portilla, Tero työnsi auton ja kuskin käynnistyspaikalle samalla ketjut rasvaten. Työntöjuoksuvauhti oli sen verran kiivas, että Tero kompuroi auton takapuskuriin mikä aiheutti tyylipuhtaan ukemin sen hidastamatta kuitenkaan varikkokäyntiä lainkaan. Ei muuta kuin Miika puikkoihin ja auto takaisin radalle. Kierrosaika varikkokäynnin sisältäneeltä kierrokselta oli alle 68 sekuntia mikä tarkoitti sitä, että Stig oli selvinnyt pitstopista ja kuskin vaihdosta alle kymmenen sekunnin. Epäilemme, että se oli päivän nopein suoritus. Stig palasi radalle kahdeksantena ja oli tässä vaiheessa edellä kaikkia varikkokäynnin jo tehneitä tiimejä. Ja kun muut tiimit sitten tekivät omat stoppinsa, niin Stigin asemat paranivat edelleen. Kierroksen 60 päätteeksi sijoitus oli jo neljäs ja kierroksella 69 peräti kolmas kunnes kisan lopulta voittanut X-Files tuli kirroksella 71 ohi. Miika ajeli kuitenkin neljäntenä, joten loppukisaa ajatellen Stig oli erinomaisissa asemissa. Tässä vaiheessa auto tuntui hieman tahmealta ja sama tahmeus vaivasi kisan loppuun asti. Jarrut ilmeisesti kanittivat, mutta se oli pieni ongelma, jonka kanssa pystyi kuitenkin elämään. Sen sijaan kierroksella 78 iski katastrofi, joka tuhosi Stigin kisan. Tällä kertaa noutaja tuli katkenneen kaasuvaijerin muodossa. Miika toi auton käsikaasulla varikolle ja pikaisen analyysin jälkeen Big Stig teki vaijerin kiinnitykseen pikafiksin. Samalla suoritettiin tankkaus ja Miika lähetettiin takaisin radalle. Koko touhu söi aikaa kuitenkin sen verran paljon, että tuloksellisesti kisa oli jo Stigin osalta menetetty. Sijoitus oli nimittäin 23:s, eli kolmanneksi viimeinen. Kaksi sijaa se siitä nousi ennen kuin Miika teki oman varikkokäyntinsä kierroksen 96 päätteeksi. Tankkauksen jälkeen oli Teron vuoro saattaa homma päätökseen.

 

Tero lähikuvassa

Tero lähikuvassa

Kierrokset 96-166 / Tero

Paras kierrosaika 58,569
Varikkokäynnin aikana menetettiin yksi sija, jonka Tero kuittasi takaisin kolmen kierroksen ajon jälkeen. 101:llä kierroksella jarruvaijerin pikafiksaus sitten petti lopullisesti ja oli Teron vuoro tuoda auto varikolle käsikaasulla. Vaikka kisa oli jo tuloksellisesti pilalla päätettiin kuitenkin vaihtaa kaasuvaijeri ja lähettää Tero uudestaan radalle. Vauhti radalla oli edelleen kohtuullisen hyvää ja Tero ajoi useamman tiimin kokonaisella kierroksella kiinni, vaan eihän sillä mitään merkitystä ollut kun kärkeä oltiin 18 kierrosta perässä. Loppukisa oli siis pelkkä muodollisuus ja suurinta hupia radalla tuotti varikkomiehistön huumorisävytteisten viestien tulkitseminen. Ruutulippu otettiin ilolla vastaan 166 kierroksen ajon päätteeksi. Muiden ongelmien seurauksena Stigin sijoitus parani niin, että maalissa oltiin sijalla 19 ja yhden hylkäyksen seurauksena loppusijoitukseksi tuli 18. Ei onnistunut tälläkään kertaa..

 

Yhteenveto

Kestävyyskisa on luonteeltaan sellainen, että ei tarvitse mennä kuin yksi asia pieleen, niin se pilaa koko kisan. Joka vuosi on jotain mennyt ja tällä kertaa meni kaasuvaijeri. Jälleen opittiin yksi asia kantapään kautta, joten ensi vuonna on taas aavistuksen verran paremmat mahdollisuudet onnistua. Hienon kauden päätteeksi kestävyyskisasta haettiin kirsikkaa kakun päälle. Ei tullut kirsikkaa kaukun päälle; tuli rusina. Kierroksia kertyi kuitenkin 188 kappaletta (168 kisaerässä mukaanlukien lähtoryhmityskierros ja jäähdyttelykierros sekä 20 lämmittelyssä).

Sijoituskäyrä

Sijoituskäyrä

tulokset / kuvat

Kisa 6 kisaraportti: Top 10 – tehtävä suoritettu

Last modified on 2012-09-05 07:53:51 GMT. 0 comments. Top.

Ennakko

Kauden viimeinen sarjakisa. Pistetilanne tiukempi kuin Suomen tupakkalaki. Stig roikkuu kynsin, hampain ja kaikin käytettävisä olevin välinein top 10:n syrjässä kiinni. Näistä lähtökohdista käynnistyi taistelu, jonka lopputulos tulisi pitkälti määrittämään tulkittaisiinko kausi menestykseksi vai jossiteltaisiinko vielä vuoden verran lisää..

Viimeisellä kierroksella

Viimeisellä kierroksella

Erä 1 / Tero

Lähtöpaikka 2; Sijoitus 2; Paras kierrosaika 58,041; YouTube, YouTube2
Terolla oli edellisestä kisasta voitto CV:ssä ja nyt lähtöpaikka eturivissä, joten tavoitteetkin olivat luonnollisesti korkealla. Erä oli kuitenkin siinä mielessä hankala, että heti perästä lähti useampikin kärkitiimi, eli mistään viimekisan tyyppisestä turvavälistä oli turha haaveilla. No ei muuta kuin lähdöstä kärkeen ja sitten irtautumisyritys. Ei onnistunut. Tiimi 778 tuli heti avauskierroksella ohi. Stigin kilpurissa oli kuitenkin parempi suoranopeus, joten toisen kierroksen alussa Tero kuittasi itsensä takaisin kärkeen vain tullakseen uudelleenohitetuksi kolmosmutkassa. Tässä vaiheessa Tero turvautui ennakkoon mietittyyn B-suunnitelmaan ja jäi kyttäämään johtajan takapuskuriin. Ideana oli tietysti olla hukkaamatta aikaa kisan alkuvaiheessa keskinäiseen nahisteluun, ajaa karkuun muilta ja selvittää paremmuus sitten viimeisillä kierroksilla. Suunnitelma toimi mainiosti yhtä poikkeusta lukuunottamatta. Poikkeuksen nimi oli Team Viemerö. Kuudennella kierroksella duo laajeni trioksi ja Tero päätti tehdä peliliikkeensä. Pääsuoran päässä seitsemännen kierroksen aluksi kärkeen. Homma eteni mainiosti kun kaksi muuta kärkikaveria alkoivat mittelemään keskenään ja Tero sai nykäistyä pienen kaulan. Valitettavasti ko kuskit löysivät yhteisen ajolinjan ja kuroivat väliaikaisen johdontyngän nopeasti kiinni. Ja menivät pirulaiset vielä ohikin. Hetken vaikutti, että Terolla oli vaikeuksia pysyä porukassa mukana, mutta viimeisen kierroksen alkaessa tiivis nippu oli taas kasassa. Ja siinähän kävi sitten sillä tavalla onnellisesti, että kuutos- ja seiskamutkan välisellä suoranpätkällä kaverit ottivat sen verran kontaktia, että Tero siirsi Stigin toiseksi. Ruutulipulla ero voittajaan oli vain muutama kymmenys, mutta ei harmittanut. Tuli nimittäin taktisesti viisaan ajon päätteeksi hyvä sijoitus ja sen mukana mahtavat pisteet juuri silloin kuin niitä eniten tarvittiin. Tärkeä kisapäivä lähti erinomaisesti käyntiin.

Pää suorassa pääsuoralla

Pää suorassa pääsuoralla

Erä 2 / Joni

Lähtöpaikka 8; Sijoitus 7; Paras kierrosaika 58,282; YouTube
Jonin erä oli pirullisesti rakennettu. Lähtöpaikka melko alhaalla ja lähes kaikki nopeat tiimit perässä. Siinä oli kaikki katastrofin ainekset kasassa, mutta kuitenkin tilauksessa oli vähintään top 8 sijoitus ja sen mukaiset pisteet. Lämmittelykierroksella Stigin auton moottori hieman niskoitteli, mutta se osoittautui onneksi vain väliaikaiseksi ongelmaksi ja kisassa peli soi duurissa. Startissa Joni putosi yhdeksänneksi, ekalla kierroksella kymmenenneksi ja hieman myöhemmin vielä pykälää alemmaksi. Tässä vaiheessa Joni ajoi viimeisenä erittäin tiiviissä kahdeksan tiimin paketissa, jossa sijoituksista tapeltiin kuin hullujen päivien tarjouksista. Ja sehän kostautui. Kuudennella kierroksella tapahtui vääjäämätön ja kolme tiimiä poistui hetkeksi nipusta nurmikon puolelle. Onneksi Stig ei ollut siinä joukossa mukana. Vääntö jatkui sitten viiden nipussa, jonka perällä Joni kaasutteli ja eräsijoitus oli tässä vaiheessa kahdeksas. Liipasimella oli kuitenkin tiimi numero 60, jonka kimppuun Joni kävi uuden niskatuen pitäessä aivot suorassa. Muutaman torsoksi jääneen ohitusyrityksen jälkeen Joni suoritti nousun seitsemänneksi pari kierrosta ennen maalia. Se sijoitus kesti ruutulipulle asti ja näin toisestakin erästä herahti Stigille kelpopisteet. Tässä vaiheessa sarjataulukon pistekehitys suhteessa lähimpiin kilpailijoihin alkoi näyttää erittäin lupaavalta, joten syystäkin kuski nakkeli maalissa niskojaan. Stig oli ottanut top 10 sijoituksesta henkisen niskalenkin ja Miikan tehtäväksi jäi vääntää asialta lopullisesta niskat nurin.

Miikan savotta

Miikan savotta

Erä 3 / Miika

Lähtöpaikka 14; Sijoitus 4; Paras kierrosaika 58,617; YouTube
Miikalla lähtöpaikka joukon peräpäässä ja edessä täsmällinen tavoite. Pisteitä oli nimittäin kisatapahtuman aikana laskettu sen verran tarkasti, että tiedettiin Stigin jo varmistaneen top kymppi sijoituksen sarjassa, jolloin uudeksi tähtäimeksi otettiin erän kuudes paikka joka toisi yhdeksännen sijan fossiilisarjassa. Lähdössä Miika tempoi menemään kaksi mutkaa tutulla tehokkuudella, mutta kolmosmutkassa edessä kolisi ja Big Stig oli väärään aikaan väärässä paikassa. Miikalla ei ollut tilaa väistää minnekkään, vauhti tyssäsi edellä pyörähtäneeseen autoon ja sijoitus putosi lähes hännille. Tätähän tähän kaivattiin kuin potkua munille. Tilanne vaikutti lähes mahdottomalta, mutta kuten kokeneet tietävät, kaikki on mahdollista paitsi pyöröovista hiihtäminen. Miika rimpoi ajokoiran päättäväisyydellä eron kiinni edellä ajaneeseen joukkoon ja alkoi metsästää ohituspaikkaa sarvikuonon hienotunteisuudella. Yksi kerrallaan Miika napsi päänahkoja vyölleen ja katsomossa yritettiin ekstrapoloida että ehtiikö ukko kuudenneksi ennen kuin kierrokset loppuvat. Loppujen lopuksi ei tarvittu kuin 12 kierrosta kun Miika nousi kärkikuusikkoon ja kun oli kerran ohitusten makuun päässyt, niin kierrosta myöhemmin vielä viidenneksi. Sillä sijalla Miika ajoi myös maaliin lyöden Team Viemerön selkeällä neljän sadasosan erolla. Katsastuksessa viides sija muuntui vielä neljänneksi yhden edellä maaliin päätyneen tultua hylätyksi alipainoisena. Aivan mahtavaa.

Glitter-tuunattu

Glitter-tuunattu

Yhteenveto

Kauden 2012 viimeinen sarjakisa onnistui Stigiltä aivan tavoitteiden mukaisesti, elikä vähintäänkin loistavasti. Yksikään erä ei ollut helppo ja jokaisessa Stig kuskit tekivät vakuuttavaa tulosta. Tästä palkintona Stig ottaa jättiharppauksen fossiilisarjan hierarkiassa nousten viime vuotiselta 17:ltä sijalta kokonaispisteiden yhdeksänneksi. Sijoitus kisatapahtumassa oli viides (Stigin paras), sarjapisteitä saalistettiin tiimin ennätystä sivuten 92 ja koko vuoden saldo on 453. Ei siis ihme, että ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua..

Kierroksia Stig huristeli tällä kertaa 91 kappaletta (54 kisaerissä ja 37 lämmittelyssä).

tulokset / kuvat

Kisa 5 kisaraportti: Dominointia à la Stig

Last modified on 2012-08-21 10:24:50 GMT. 0 comments. Top.

Ennakko

Kauden viidennen koitoksen valmisteluihin heijastui voimakkaasti edellisen kisan tekninen romahdus. Uuden taka-akselin lisäksi kisa-auton kimpussa oli tehty sen verran merkittäviä tuunausoperaatioita jotka olivat ajan puutteen vuoksi jääneet kokonaan testaamatta radalla, että auton käyttäytymisestä ja suorituskyvystä ei ollut minkäänlaista varmuutta. Totalitaarista epävarmuutta pyrittiin sitten hälventämään saapumalla radalle hyvissä ajoin ja varautumalla henkisesti tekemään tarvittaessa radikaalejakin teknisiä ratkaisuja aivan kisan alla. Ja muutoksia tehtiin sekä perän leveyteen että rengaspaineisiin, mutta lopulta palattiin takaisin alkusäätöihin, jotka kellon mielestä olivat nopeimmat.

Miikan startti

Miikan startti

Erä 1 / Miika

Lähtöpaikka 12; Sijoitus 8; Paras kierrosaika 58,311
Viime kisan monumentaalisen pettymyksen jälkeen Miika lähti entistä sisukkaampana kartuttamaan Stigin pistetiliä. Lähtöpaikaksi osoitettiin lopulta 12 ja alkuhässäköinnin selkiinnyttyä Miika löysi itsensä top tenistä kymmenenneltä sijalta. Sieltä sitten pikkuhiljaa ylöspäin kunnes erän puolivälissä Miika nousi seitsemänneksi. Tässä vaiheessa eteen päin oli sen verran pitkä matka, että sijoituksen säilyttäminen näytti loogisimmalta lopputulemalta. Valitettavasti takaa tuli kuitenkin yksi tiimi, joka onnistui Miikan kuittaamaan, joten lopullinen sijoitus oli kahdeksas. Kuski itse harmitteli jälkikäteen lepsua ajoaan, mutta kahdeksannesta sijasta tuli kuitenkin Stigille ihan kohtuulliset pisteet, joten mitäs sitä suotta maatansa myymään..

Muikea voitto

Muikea voitto

Erä 2 / Tero

Lähtöpaikka 4; Sijoitus 1; Paras kierrosaika 57,863
Terolla lähtöpaikka kärjessä ja sen mukaiset tulosodotukset. Tällä kertaa homma toimi kuin unessa, ja toisin kuin edellisessä kisassa, kyseessä ei ollut painajainen. Tero pääsi heti lähdössä kolmanneksi, kolmosmutkassa toiseksi ja tokan kierroksen alussa pääsuoran päässä kärkeen. Seurasi muutama kierros raivokkaan kontrolloitua eron repimistä. Takana syntyi sen verran tulppaantumista, että sopiva muutaman sekunnin hajurako syntyikin. Sen jälkeen Tero keskittyi puhtaiden kierrosten tekemiseen ja kierroajat pysyivät kiitettävän hyvinä, ja mikä vielä tärkeämpää, erittäin tasaisina. Hyvä suorittaminen tässä vaiheessa mahdollisti sen, että kisan loppu ei mennyt tappelemiseksi, vaan Fast Stig sai ajaa maaliin lähes kahden sekunnin voittomarginaalin turvin. Ja tällä kertaa ei tullut ongelmia taka-akselin, tuuletustyylin tai minkään muunkaan seikan kanssa. Täydellisyyttä 😉

Jonin ja taistelutotoverit

Jonin ja taistelutotoverit

Erä 3 / Joni

Lähtöpaikka 10; Sijoitus 5; Paras kierrosaika 58,114
Nyt oli hurja erä! Jonin startti kymmenenneltä paikalta onnistui hyvin ja äijä oli ekan kierroksen päätteeksi kahdeksas. Kupletin juoni muotoutui hyvin nopeasti sellaiseksi, että yksi tiimi pakeni horisonttiin ja sitä seurasi järkyttävän suuri ja tiivis joukkio, johon kuului noin kahdeksan tiimiä. Tässä laumassa ei pahemmin armoa eikä tilaa annettu ja sijoitukset vaihtelivat jatkuvalla syötöllä. Liekö massiivinen univelka tyhjentänyt Jonin pään sopivaan ajomoodiin vai mikä olikaan syy, mutta Middle Stig ajoi sekä sitkeästi että järkevästi että nopeasti koko erän ensimmäisestä kierroksesta viimeiseen. Välillä jännityksestä tärissyt yleisö sai nähdä tuplaohituksia (yhden kerran ensin yksi ulkokautta ja heti perään samalla suoralla toinen sisäkautta), mutta toisinaan Joni itse ajettiin ulkokaarteeseen pussiin ja sijoitus heikkeni pari pykälää. Jonin sijoitus vaihteli välillä 5-8, mutta aivan loistavasti maalilinjalla se oli viides. Kun ottaa vielä huomioon faktan, että keskellä tätä muurahaispesämäistä kuhinaa Joni ajoi erän nopeimman kierrosajan jääden kakkostilasta alle puoli sekuntia, ei voi muuta kuin todeta homman menneen putkeen. Ei ihme, että kuski itsekin piti sitä ehkäpä ajouransa parhaana suorituksena.

Stig voittaa

Stig voittaa

Yhteenveto

Stig palasi kokoonkursitulla autolla ja teki hirmuisen suorituksen. Voitto on aina voitto ja nyt se tuli jopa dominoivan suorituksen päätteeksi. Kun siihen lisää yhden taistelunousun erän nopeimmalla kierrosajalla sekä yhden kohtuutuloksen, niin tyytyväinen pitää olla. Sarjapisteitä tupsahti tilille korskeat 91 kappaletta. Sarjataulukon kannalta se tarkoittaa Stigin osalta sitä, että sijoitus ennen viimeistä osakilpailua on kymmenes, mutta aivan lähituntumassa molemmilla puolilla on yksi tiimi, eivätkä muutkaan ole kaukana. Tämä tilanne alustaa loistavan trillerin kauden päätöskilpailuun. Kierroksia Stig pyörähti tällä kertaa 114 kappaletta (54 kisaerissä ja 60 lämmittelyssä).

tulokset / kuvat

Kisa 4 kisaraportti: Tuska festarit

Last modified on 2012-08-22 18:34:14 GMT. 0 comments. Top.

Ennakko

Stig palasi reilun kuukauden pituiselta kesätauolta kisaamaan loistavissa tunnelmissa. Edellisestä kisasta oli näppeihin jäänyt erinomainen tulos ja tauolla kisa-auto oli tuunattu entistäkin parempaan iskuun, mitä todisti testeissä kuluneilla renkailla ajettu tiimin kierrosennätys. Kaikki näytti lämmittelyssä pelottavan hyvälle Teron parannettua kierrosennätystä edelleen lukemiin 57,208 (alipainoisena). Nyt ei tarvitsisi muuta kuin konvertoida vauhti tuloksiksi.

 

Miika johdossa

Miika johdossa

Erä 1 / Miika

Lähtöpaikka 3; Sijoitus 16; Paras kierrosaika 58,306; YouTube
Miika lähti pitkästä aikaa kärjen tuntumasta ja ennen kisaerää herra oli asiasta hieman hermona. Ärhäkkänä lähtijänä maineensa luonut Big Stig nosti itsensä lähdössä toiseksi, mutta putosi ensimmäisellä kierroksella hetkellisesti takaisin kolmanneksi. Suunta oli kuitenkin vääjäämättä kohti kärkeä, jonne Miika kiilasi itsensä neljännen kierroksen alussa. Sen jälkeen alkoi tiukka vääntö tiimin numero 5 kanssa. Peruskuvio oli sellainen, että Miika ohitti pääsuoran päähän ja tuli itse kuitatuksi kolmosmutkan jarrutuksessa. Kymmenennen kierroksen tienoilla Miika onnistui kuitenkin vakiinnuttamaan johtonsa ja takaa-ajajien kahinoidessa keskenään jopa vetäisemään pienen eron. Se ero oli kuitenkin ajettu kiinni viimeisen kierroksen alkuun mennessä ja loistavan trillerin huipennuksen ainekset olivat täydellisesti kasassa. Valitettavasti tyylilaji muuttui silmänräpäyksessä tragediaksi, kun Stigin kilpurista napsahti taka-akseli poikki tasan kierrosta liian aikaisin juuri Miika ylittäessä maalilinjan. Kisa jäi sitten siihen ja unelma voitosta vaihtui ohjauskyvyttömän ruohonleikkurin rooliin Tattiksen pääsuoran penkereellä. Tapahtuman kuvaaminen pikku pettymykseksi on vähän sama kuin luonnehtisi ydinräjähdykstä pikku nipistykseksi ja Miika itse oli ymmärrettävästi suhteellisen turhautunut. Vaan on näitä viimeisen kierroksen teknisiä keskeytyksiä johtoasemasta sattunut paremmissakin piireissä; kysykää vaikkapa Häkkisen Mikalta tai Räikkösen Kimiltä..

 

Täpärästi radalle

Täpärästi radalle

Erä 2 / Joni

Lähtöpaikka 10; Sijoitus 12; Paras kierrosaika 58,103
Miikan onnettomuutta seurasi järkyttävän kiihkeä tekninen operaatio, jossa ensin yritettiin siirtää taka-akselia vara-autosta kisa-autoon ja sen osoittauduttua mahdottomaksi, vara-auton tuunaaminen kisakuntoon. Välillä näytti todella pahalta, mutta Joni saatiin kuin saatiinkin lähtöruudukkoon. Se tosin meni niin tiukille, että viimeistä rengasta kiinnitettiin samalla kun autoa siirrettiin juosten lähtöpaikalle ja bensaletku tajuttiin kiinnittää vasta kun auto ei käynnistynyt radalle lähdön hetkellä. Tämän härdellin seurauksena Joni ampaisi radalle ilman mitään mahdollisuutta keskittymiseen ja allaan aivan eri auto kuin mihin oli kisasäädöt ja tuntuma haettu. Se näkyi varsinkin erän alussa, kun Joni putosi kolme sijaa kolmanneksitoista. Vähitellen Middle Stig sai kuitenkin juonesta kiinni ja nosti itsensä takaisin kymmenenneksi. Sen jälkeen edessä oli tyhjää baanaa ja Joni alkoi imeä eroa edessä matkanneeseen ryppääseen kiinni kuin kaasumyrkytyksen saanut iilimato. Viitisen kierrosta ennen maalia Joni oli mukana taistossa ja muutama kierros eteenpäin, niin edessä pari kisaajaa ottivat sen verran kontaktia, että Joni puikkasi kahdeksanneksi. Joni kävi kovaa vääntöä seitsemännestä sijasta ja oli sen kuutosmutkan ohituksella voittanut itselleen kunnes kolisi vähän isommin. Kilpakumppani ei ilmeisesti ymmärtänyt milloin pitää antaa periksi ja Jonin jo käännyttyä sisään seiskamutkaan, kaveri kiipesi Stigin takarenkaan päälle murjoen Stigin ilmanputsarin sekä Jonin kyljen/olkapään sekä pyöräyttäen itsensä ja Jonin nurmikolle. Molemmat pääsivät vielä takaisin radalle, mutta kisa oli pilalla ja ruutulipulle ajettiin viimeisinä Jonin ollessa kuitenkin kolarikallen edellä. Kahden muun tiimin keskeyttäessä ja kahden tultua hylätyiksi alipainoisina tuli loppusijoitukseksi 12. Ei hyvä, mutta toisaalta kyseessä oli Stigin vuoden eka kisakolari, eli tulkitsemme tämän tilastotappioksi.

 

Tero kasimutkassa

Tero kasimutkassa

Erä 3 / Tero

Lähtöpaikka 9; Sijoitus 5; Paras kierrosaika 57,804; YouTube
Kahden murskapettymyksen jälkeen Teron tehtäväksi jäi pelastaa mitä pelastettavissa oli. Käytössä siihen oli edelleen puuttelliset työkalut, eli kakkosauto. Lähtöpaikka tosin parani jo ennen kisaa ruudusta 15 peräti ruutuun 9 poisjääntien ja edellisten erien kolareiden verotettua osallistujakaartia rankalla kädellä. Avauskierroksella tuli yksi sija takkiin, mutta sen jälkeen Tero napsi sveitsiläisen käkikellon tarkkuudella yhden päänahan per kierros päätyen viiden kierroksen päätteeksi kukkumaan sijalle kuusi. Siinä vaiheessa kisa muuttui yksitoikkoiseksi kun ero edellä ajaviin ei kaventunut vaikka millaisella raivolla yritti autoa viedä. Näin oltaisiin menty loppuun asti ellei toinen neluritiimeistä (23) olisi pyöräyttänyt yhden kisaajan suhteellisen brutaalilla liikkeellä, josta Stig hyötyi yhden sijan verran. Lopputulos oli viides sija mitä on pidettävä kohtuullisena päivän kaikkien vastoinkäymisten jälkeen. Vaan harmittaahan se silti kun tietää kuinka paljon parempaan rahkeet olisivat riittäneet, jos se hemmetin taka-akseli olisi kestänyt..

 

Savua ja tuskaa

Savua ja tuskaa

Yhteenveto

Mayojen kalenterin mukaan maailman loppu tulee kuulemma vuonna 2012. Stigin kalenteri tarkentaa päivämääräksi 1. elokuuta. Stigin kaikkien aikojen kovin vauhti muuttui kauden huonoimmaksi tulokseksi. Ja vieläpä epäinhimillisen julmalla tavalla. Kahden erän tulos tuhoutui aivan kalkkiviivoilla ja viimeisen erän kohtuutulos oli niiden rinnalla laiha lohtu. Sarjapisteitä napsahti koleat 72, mutta sarjataulukossa takkiin ei tullut lainkaan, koska Stigillä oli varastossa suhteellisen hyvät pisteet, jotka nyt siis tulivat mukaan yhteispisteisiin. Päinvastoin Stigin sarjasijoitus nousi kymmenenneksi. Mutta jatkossa vastaavaa luksusta ei enää ole, joten tästä eteenpäin jokaisesta epäonnistumisesta rokotetaan rankemmalla kädellä. Tänä mustana keskiviikkona Stig kulutti Tattiksen asvalttia 84 ratakierroksen verran (52 kisaerissä ja 32 lämmittelyssä). Näistä 48 uudella autolla ja 36 vanhalla.

tulokset / kuvat

Kisa 3 kisaraportti: Nopeat nousut

Last modified on 2012-06-28 18:21:19 GMT. 0 comments. Top.

Ennakko

Stig starttasi kauden kolmanteen kisaan ensimmäistä kertaa urallaan varamiehisenä Miikan ladatessa akkujaan Espanjan suunnalla. Siksipä Forecan sääoraakkeleiden ennustama sade ei kuullostanut ollenkaan mukavalta. Viime kisan lämmittelyssä niskuroineen moottorin ongelmat oli paikallistettu kaasarin suunnalle ja nyt tuo ruotsalaisen koneteollisuuden helmi oli taas kiinni kisa-autossa. Tälläkään kertaa lämmittely ei sujunut aivan ongelmitta pyörän navan pinnapultin katkettua. Vara-autosta saatiin kuitenkin varaosat, joten siitä ei kisalle aiheutunut sen kummempaa haittaa. Lisäksi lämmittelyssä säädettiin keulaa kapeammaksi, mikä paransi selkeästi ohjaustuntumaa. Ja sehän näkyi kisassa..

 

Nopeutta ja meriittejä

Nopeutta ja meriittejä

Erä 1 / Tero

Lähtöpaikka 13; Sijoitus 2; Paras kierrosaika 57,990
Hieman ennen ekaa starttia taivaalta ripsaisi hieman vettä, mutta onneksi niin vähän ettei tarvinnut alkaa modaamaan autoa sadesäätöihin. Tero starttasi matkaan ruudusta 13. Lähtö oli suhteellisen konservatiivinen ja ensimmäiseltä kierrokselta Stig ohitti maalilinjan sijalla 11. Sen jälkeen Tero napsi joka kierros 1-2 päänahkaa kunnes löysi itsensä kuudennen kierroksen päätteeksi sijalta viisi ja edestään jonkin verran tyhjää baanaa. Fast Stigiltä meni viitisen kierrosta ajaa edessä tempoillut nippu kiinni ja muutaman kierroksen kyttäilyn jälkeen Tero pyyhälsi pääsuoran päässä neljänneksi. Se olisi jo sellaisenaan ollut erinomainen tulos, mutta toiseksi viimeisellä kierroksella tuli vielä paikka iskeä kun kaksi edessä olevaa tiimiä ottivat pientä kontaktia ykkösmutkassa. Tämä avasi Terolle paikan kuitata molemmat sisäkautta kolmosmutkan jarrutuksessa. Ahdasta oli, mutta onnistui. Maaliin Tero ajoi kakkosena ja lisämeriitiksi jäi vielä erän nopein kierrosaika. Ihan huonolle kuskille Tero ei myöskään hävinnyt, sillä voittaja-autossa istui moninkertainen kartingin suomenmestari ja pikkuformuloilla Euroopan ratoja kierrellyt Aki Rask.

 

Joni lämmittelee

Joni lämmittelee

Erä 2 / Joni

Lähtöpaikka 4; Sijoitus 5; Paras kierrosaika 58,130
Jonilla lähtöpaikka kärjen tuntumasta ja tulosodotukset sen mukaisesti korkealla. Sään jumalat pitivät kuskia taas jännityksessä pikku sadekuuron muodossa sekä ennen kisaa että kisan aikana. Vettä tuli kuitenkin sen verran minimaalisesti, ettei sillä ollut mitään vaikutusta ajamiseen. Jonin kisa lähti hyvin käyntiin äijän tapellessa itsensä heti lähdössä kolmanneksi ja siitä edelleen toisella kieroksella toiseksi. Tosin samalla kierroksella tuli vielä pudotus kolmanneksi neluritiimin rynniessä edelle. Viidennellä ja yhdeksännellä kierroksella tuli vielä yhdet sijoitukset takkiin. Näistä ensimmäinen oli hieman kyseenalainen ja ohittanut kuski itsekin viittoili Jonille anteeksi pyytäen ja oman ”virheensä” tunnustaen. Tästä eteenpäin superjännittävä kisa kehittyi niin, että viiden kärkitiimin nippu pysyi hyvin kasassa ja Joni siinä joukon jatkona. Middle Stigin nopeus riitti hienosti kärkiviisikon mukana pysymiseen, mutta ei aivan kunnolliseen ohitusyritykseen. Niinpä Joni ylitti maalilinjan viidentenä. Erän tasaisuudesta kertoo kaiken oleellisen se, että Joni jäi erän voittajalle alle 1,3 sekuntia.

 

Tomppa valmiina debyyttiin

Tomppa valmiina debyyttiin

Erä 3 / Tomppa

Lähtöpaikka 10; Sijoitus 6; Paras kierrosaika 58,302
Keikkakuskina Stigin väreissä debytoi Ralli Stig, joka sprinttasi matkaan kymmenennestä ruudusta ja varamies pistikin pystyyn kunnon taistelun nyt jo aurinkoiseksi muuttuneessa säässä. Heti avauskierros oli ehkä tapahtumarikkain ikinä Tompan työntäessä kolmosmutkassa nokkansa väärään paikkaan ja tippuen sen seurauksena joukon toiseksiviimeiseksi. Homma kuittaantui hämmästyttävästi jo ensimmäisen kierroksen lopussa kun keskijoukko onnistui kehittämään varikon edessä suoralla sen verran totaalisen härdellin, että koko pakka meni aivan sekaisin. Yksi tilanteen hyödyntäjistä oli Tomppa, joka oli ekan kierroksen täyttyessä jälleen kymmennes. Kuuden sijan menetys ja kuittaus yhden kierroksen aikana ilmentää epäilemättä jonkin sortin lahjakkuutta.. Tästä eteenpäin Ralli Stig kimpoili kisaajien seassa kuin pallosalama. Tiukkoja tilanteita riitti joka kierrokselle useampia, radikaaleimpana kahdeksannen kierroksen yhteenotto loivassa kakkosmutkassa, josta Tomppa ansaitsi varoituksen Stigille. Se oli vasta Stigin kilpauran toinen edellisen tullessa Miikan avauskisassa. Eli sijaisen ja sijaistettavan kisa-asenne ainakin oli yhdenmukainen. Katsojien verenpaineen kannalta onneksi tilanne radalla rauhoittui viimeisen kuuden kierroksen ajaksi Tompan löydettyä paikkansa kuudentena turvavälin ollessa riittävä sekä eteen että taakse. Kaikenkaikkiaan erinomainen taistelu-debyytti Ralli Stigiltä.

 

Warning!

Warning!

Yhteenveto

Stig lähti kisatapahtumaan vajaamiehistöllä hieman epävarmoin tunnelmin, mutta tuli illan päätteeksi ulos Tattiksen varikkoalueelta pelkkää onnistumisen usvaa säteillen. Pisteitä nimittäin ropsahti kassakaappin peräti 92 kappaletta, mikä on jälleen tiimin uusi ennätys. Jokainen kuski onnistui ja taskuun tarttui samalla yksi erän nopein kierrosaika ja Stigin kaikkien aikojen toiseksi paras eräsijoitus. Kisatapahtuman yhteispisteissä Stig oli jaettu seitsemäs (uusi enkka) ja sarjataulukossa nousua tuli sijalle 12. Näillä fiiliksillä on erittäin hyvä jäädä hieman reilun kuukauden mittaiselle kesätauolle, jonka aikana Stig on jo bookannut itselleen teknisiä huoltotoimia. Toivottavasti radallekin ehditään. Tällä kertaa Stig keräsi ratakierroksia 71 kappaletta (54 kisaerissä ja 17 lämmittelyssä).

tulokset / kuvat

Kisa 2 kisaraportti: Lahjattomat harjoittelee

Last modified on 2012-06-14 17:43:54 GMT. 0 comments. Top.

Kisa-auto, varamoottori

Kisa-auto, varamoottori

Ennakko

Stig saapuu kauden kakkoskisaan epäilyttävän itsevarmuuden sumentamana. Tarkoitus on jatkaa avauskisassa hyväksi havaittua varmasti maaliin kolinat minimoiden -taktiikkaa ja lunastaa taas tuliaisiksi kunnon pistesaalis. Lämmittelyssä kaikki suunnitelmat ja odotukset heittivät kuitenkin häränahteria kisakoneen kieltäydyttyä käynnistymästä. Keskikiivaan ähellyksen jälkeen kone suostui käynnistymään ja kävi iloisesti – kahden mutkan ajan. Ei muuta kuin auto työntäen varikolle ja koneen vaihto superkiivaalla ähellyksellä. Kivaa oli kuin kiirastulessa. Varakone kyllä pärisi mallikkaasti, mutta tämän episodin seurauksena Stig ehti ajaa lämmittelyssä kierroksia tasan nolla, joten ajotuntuma ja säädöt olivat jossain määrin arpapeliä.

 

Erä 1 / Miika

Lähtöpaikka 12; Sijoitus 5; Paras kierrosaika 58,343
Sanovat ettei salama iske kahdesti samaan paikaan. Olivat väärässä. Miika nimittäin lähti avauskisaan keskiryhmästä ja suoritus oli sen verran briljantti, että pakkohan se on yrittää toistaa heti uudestaan. Ja onnistuihan se. Ensimmäiseltä kierrokselta Miika ylitti maalilinjan kymmenentenä ja napsi sitten edellään ajavia yksi kerrallaan kunnes löysi itsensä seitsemänneltä sijalta. Porukkaa oli kuitenkin aivan lähituntumassa sekä edessä että takana, eli peli oli vielä täysin avoin. Tällä kertaa onni oli Stigin puolella kun kaksi veijaria kilkkasivat itsensä ulos taistelusta suoraan Miikan edestä. Kaikki lahjat otetaan vastaan ja Miika kurvaili ruutulipulle lähtöpaikkaan nähden erinomaisella viidennellä tilalla.

 

Tero kolmosruudussa

Tero kolmosruudussa

Erä 2 / Tero

Lähtöpaikka 3; Sijoitus 5; Paras kierrosaika 58,165
Viimeeksi kun Tero ampui kärjen tuntumasta matkaan, tuloksena oli erävoitto. Nyt vähempikin riittäisi, mutta kunnon tulos oli epäilemättä hakusessa. Lähtö meni kohtuullisesti, mutta kolmosmutkassa tuli yksi sija takkiin ja toisen kierroksen lopussa vielä muutama lisää. Eli paremminkin voisi homma sujua. Tero sai kuitenkin pikkuhiljaa otteen kisarytmistä ja epäoptimaalisesti käyttäytyvästä autosta. Seitsemännellä kierroksella yksi kilpakumppani tuli perä edellä vastaan ja Tero painui pääsuoralla ohi viidenneksi. Sen jälkeen armoton puristus päälle, mutta mikään ei auttanut ja ero eteenpäin ei pienentynyt. Vauhti ei yksinkertaisesti tällä kertaa riittänyt enempään ja lopputuloksena oli viides sija. Hieman enemmän oli odotuksissa, mutta turha nuristä kun kaikki edelle ajaneet olivat kierrosajassa mitattunakin nopeampia.

 

Joni valmistautuu

Joni valmistautuu

Erä 3 / Joni

Lähtöpaikka 14; Sijoitus 10; Paras kierrosaika 58,604
Piiiitkästä aikaa oli Jonin vuoro lähteä jälkijoukosta, joten odotettavissa oli tukku hiuksia nostattavia ohituksia pääsuoran päähän. Miikan ja Teron ajaessa poikkeuksellisen puhtaat kisaerät osoittautui Joni tämän kisatapahtuman action maniksi. Kisan ensimmäiset kuusi kierrosta Joni pykisteli vielä sijoilla 13-14, mutta sitten alkoi näyttävä nousuoperaatio, missä Joni ohitteli sekä pääsuoralla että radan takaosissa nipun kilpakumppaneita. Pääosin ohitukset olivat tiukkoja (ainakin pääkatsomossa unohdettiin välillä hengittämisen jalo taito) mutta puhtaita. Tiimin numero 30 kanssa oli kuitenkin enemmän ohjelmaa, kun kyseinen kuski rupesi peittelemään ohitusta vasta siinä vaiheessa kun Joni oli jo rinnalla. Joni vei häirinnästä huolimatta liikkeen vääjäämättä menestyksekkääseen päätökseen, mutta sen verran takapuskuri otti siinä damagea, että vasemman puolen kiinnitys petti ja kyseinen osa alkoi raahaamaan. Onneksi kierroksia oli enää reilut kaksi jäljellä, joten Joni olisi pystynyt ajamaan maaliin vaikka teknistä lippua olisi näytettykin. Lopputulemana oli siis kymmenes sija ja sen mukaiset 25 sarjapistettä.

 

Yhteenveto

Stig ajoi toisen kerran peräkkäin oikein pätevän kisasuorituksen. Apokalyptisestä harjoitussessiosta ja hieman puutteellisesta teknisestä paketista huolimatta tuloksena oli kaksi kohtuullisen hyvää kisaerää ja yksi häikäisevä. Pisteitä kammettiin omaan laariin 85 kappaletta, mikä on muutama vähemmän kuin edellisessä kisassa mutta enemmän kuin yhdessäkään kisassa aikaisempina vuosina. Nälkä kasvaa syödessä ja jano juodessa.. Sarjataulukossa Stigin sijoitus putosi hyvistä pisteistä huolimatta peräti kuusi pykälää sijalle 15 (jaettu 13). Tämä selittyy sillä, että kun kolme huonointa kisaa pudotetaan laskuista ulos, ne tiimit joilla tulostaso on ailahdellut enemmän saavat vähentää huonot eränsä pois. Stigillä ei varsinaisesti ole ollut huonoja eriä lainkaan ja jatkossa jos sellaisia tulee, ne menevät vähennykseen. Monilla muilla vastaavaa pelivaraa ei ole. Jatkamme siis tasaisen hyviä suorituksia ja odottelemme sarjatilanteen korjaavan itse itsensä. Stig kiersi Tattarisuon radan 54 kertaa (kaikki kisaerissä eli nolla lämmittelykierrosta). Ensi kerralla lämmitellään paremmin.

tulokset / kuvat

Kisa 1 kisaraportti: Lentävä lähtö

Last modified on 2012-05-25 10:21:22 GMT. 0 comments. Top.

SL8 viivakoodilla

SL8 viivakoodilla

Ennakko

Stig on perinteisesti lähtenyt kauden avauskisasta kotiin monumentaalisen pettymyksen vallassa. Sen jälkeen koko loppukausi onkin mennyt sarjasijoituksilla mitattuna tuskallisen hitaaseen toipumiseen. Tällä kertaa on tarkoitus rikkoa traditio ja ajaa ehjät kolme kisaerää, vaikka se sitten tarkoittaisikin hieman optimituloksia heikompia loppusijoituksia. Vauhdin suhteen ilmassa on viime vuotista enemmän kysymysmerkkejä, koska Stig ei ole tällä kaudella ajanut vielä metriäkään uusilla renkailla ja uusien tiimien osalta varikolla liikkuu hurjia huhuja. Mutta nyt loppuu arvailu ja totuus selviää radalla.

 

Kauden eka startti

Kauden eka startti

Erä 1 / Joni

Lähtöpaikka 4; Sijoitus 7; Paras kierrosaika 58,037
Viime vuonna Joni sai usein suhteellisesti suurimman hyödyn tuoreiden kumien tarjoamasta lisäpidosta. Siksipä ukko sijoitettiin ekaan erään ja neljänteen ruutuun beesaamaan kolmea edestä lähtevää tiimiä, jotka edellisvuoden tulosten perusteella ovat Stigiä nopeampia. Alkurymistelyissä Joni tippui kuudenneksi, mutta nousi hetkellisesti takaisin viidenneksi. Kisa kehittyi niin, että kärkikolmikko meni menojaan ja niiden takana oli neljän rakettigladiaattorin ryhmä, joka kamppaili sijoituksista 4-7. Tässä joukossa Joni tempoi mukana, kunnes hieman ennen kisan puoliväliä alkoi pikkuhiljaa tippumaan siitä. Siitä eteenpäin Jonilla oli yksinäinen matka ruutulipulle, mitä nyt piti yksi tiimi ohittaa kierroksella. Ajohaalarin takataskuun jäi seitsemäs sija ja näppärä määrä sarjapisteitä. Niiden myötä Stig sai oikein kelvollisen alun kauteen.

 

Fast Stig nopeana

Fast Stig nopeana

Erä 2 / Tero

Lähtöpaikka 12; Sijoitus 6; Paras kierrosaika 57,764
Terolle valikoitui tällä kertaa Stigin alhaisin lähtöruutu, joka osanottajamäärästä johtuen ei kuitenkaan ollut kovinkaan alhainen. Sieltä oli tarkoitus hilata sijoitusta varovaisesti ylöspäin. Ja suunnitelmassa myös pysyttiin, vaikka varovaisuus kuulemma ei näkynytkään katsomoon asti. Ensimmäisen kierroksen päätteeksi Tero oli yhdeksäs ja edessä oli viime vuoden mestari Kartelli. Tämä juna sitten eteni muutaman ohituksen kautta aina kymmenennelle kierrokselle, jolloin Tero viimein kuittasi itsensä edelle mutkat 6-8 käsittäneen väännön päätteeksi. Edessä kisanneseen porukkaan tuntui olevan liian pitkä matka suhteutettuna jäljellä oleviin kierroksiin, mutta viimeisen kierroksen ensimmäisessä mutkassa Tero sen kuitenkin ajoi kiinni ja painoi saman tien viidenneksi, vain menettääkseen sijan takaisin ajauduttuaan mutkassa hieman liian leveäksi. Kuudes oli myös loppusijoitus vaivaisten 32 tuhannesosan erottaessa Stigin viidennestä paikasta. Jälleen hyvä sijoitus ja hyvät pisteet. Hieman enemmänkin olisi ollut tarjolla, mutta tämä olis joka tapauksessa hyvä avaus. Varsinkin kun Tero todisti olevansa lisänimen Fast Stig arvoinen ajamalla kisaerän nopeimman kierrosajan, mikä on samalla luonnollisesti äijän itsensä ja Stigin kierrosennätys kisatapahtumassa ajettuna.

 

Miika ruuhkassa

Miika ruuhkassa

Erä 3 / Miika

Lähtöpaikka 9; Sijoitus 4; Paras kierrosaika 57,826
Miika hoiti viimeisen kisaerän ja lähtöruutu sijaitsi alemmassa keskikastissa. Big Stig demonstroi Stigin uutta asennetta ajamalla itselleen täysin epätyyppilisen kisan. Ensimmäisellä kierroksella sijoitus ei noussut mihinkään, mutta sen jälkeen alkoi tehokkaan varma kipuaminen ylöspäin ja nousua jatkui koko kisan ajan kierrosaikojen ollessa erinomaisia. Monta kertaa näkyi katsomoon asti miten äijän uutuuttaan hohtavan kypärän sisällä kiehui ja vanha Miika olisi lähtenyt ohitukseen ja mennyt menojaan tai sitten päätynyt kolisten nurmikolle vilkuttelemaan. Vaan uusi Miikapa malttoi mielensä ja teki ohitukset hitaammassa tahdissa, mutta aivokirurgin tarkkuudella ilman kontakteja. Homma huipentui toiseksiviimeisellä kierroksella, jolloin toinen neluritiimeistä tuli yht’äkkiä yllättävän nopeasti perä edellä vastaan ja Miika nousi neljänneksi mikä myös oli loppusijoitus. Samalla se on Miikan paras henkilökohtainen eräsijoitus omalla kierrosennätyksellä. Mahtavuutta!

 

Stig 2012

Stig 2012

Yhteenveto

Stig lähti hakemaan tasaisen varmaa kisasuoritusta ja palasi kotiin koko kilpauransa parhaan kokonaissuorituksen kanssa. Stigin omat ennätykset murskaantuivat oikein kunnolla: uusi kisatapahtuman piste-ennätys (88p), uusi kierrosennätys (57,764) ja korkein sarjasijoitus (9. tasapisteissä 7-8 sijoilla olevien tiimien kanssa). Jokainen kuski onnistui erinomaisesti ja ajoi samalla oman kierrosennätyksensä kilpailussa. Fantastinen kauden avaus Stigiltä. Tästä jatketaan kohti kakkoskisaa aivan eilaisten fiilisten vallassa kuin edellisvuosina. Matti Kyllösen sanoin: ”Hyvä Pele! Hyvä Suomi!”.

Kaiken kaikkiaan Stig ajoi päivän aikana kierroksia n. 84 (n.30 lämmittelyssä ja 54 kisaerissä). Pisteitä rohmuttiin hienot 88 kappaletta ja niiden voimin Stig kiikkuu sarjataulukossa tukevasti top kympissä, eli majailee yhdeksäntenä.

tulokset / kuvat

2011

Kestävyysajo kisaraportti: Veni vidi viduiks meni

Last modified on 2011-10-05 18:51:52 GMT. 0 comments. Top.

Ennakkovalmistelut

Fosareiden kestävyysajo. Kauden ehdoton huipentuma. Kolmen tunnin hurja rypistys, joka testaa sekä kuskit että autot. Aurinkoinen syyssää. Stig tehnyt huolelliset valmistelut ja kaiken piti olla kunnossa. Ei ollut. Jo lämmittelyssä moottori tuntui yllättävän laiskalta, mutta kun katsastuksessa havaittiin jarrun laahaavan, oletimme tämän olleen ongelman syy. Ei ollut.

Kierrokset 0-7 / Joni

Nopein kierrosaika 59,808
Uusi taktiikka saneli Jonin aloittajaksi ja lähtöpaikka oli kymmenes. Alussa tuli muutama sija takkiin, mutta se oli pitkässä kisassa aivan se ja sama. Varsinkin kun jo kahden kierroksen jälkeen moottorista alkoivat tehot hiipua. Ja seitsemän kierroksen jälkeen paska laukesi lopullisesti. Se oli sitten siinä. Stigin osalta kolmen tunnin kisa siis kutistui seitsemän minuutin mittaiseksi pannukakuksi.

Yhteenveto

Karting kausi 2011 on nyt sitten taputeltu pakettiin. Valitettavasti se loppui Stigin osalta mahalaskuun, mutta säästetään loistava kisataktiikka toteutettavaksi ensi vuoden vastaavassa koitoksessa, joka toivottavasti sillä kertaa kestää Stigin osalta täydet kolme tuntia.

Kierroksia ajettiin uudemmalla autolla yhteensä n.37 kappaletta (n.30 lämmittelyssä ja 7 kisassa). Kisan jälkeen suuntana oli parhaiden perinteiden mukaisesti kauden päättäjäiset, joiden kestoa eivät tekniset ongelmat rajoittaneet.

Tulokset / Kuvat

Stig katsomossa

Stig katsomossa

Kisa 6 kisaraportti: (Seos)ruuvit löysällä

Last modified on 2011-09-08 18:55:58 GMT. 0 comments. Top.

Häyrinen höyryää

Häyrinen höyryää

Ennakko

Stig lähti sarjakauden päättävään taistoon arpomalla ajojärjestyksen sääennusteen mukaan. Näytti nimittäin siltä, että jossain vaiheessa kesken kisatapahtuman saderintama tulee. Kysymys olisi vain täsmäajoituksesta. Myös sarjataulukkoa oli tuijoteltu ja pisteitä laskettu etukäteen. Lämmittelyssä oli silti vielä kuivaa ja aurinkoista radan ollessa kuitenkin yli sekunnin hitaampi kuin nopeimmillaan alkukaudesta. Rata-alueelle tunnelmaa oli nostamaan raahattu itse selostajalegenda Höyry Häyrinen, joka korvasi tiedolliset puutteet puhtaalla verbaalikarismalla.

Kadonneen ohituspaikan etsintä

Kadonneen ohituspaikan etsintä

Erä 1 / Joni

Lähtöpaikka 6; Sijoitus 16; Paras kierrosaika 1:00,096
Joni väänsi matkaan sijalta kuusi ja ensimmäisissä mutkissa takkiin tuli yhden pykälän verran. Valitettavasti edellä oli nelitahtikone, joiden ohittaminen ei tunnetusti suju saman kaavan mukaan kuin rakettikavereiden. Jonilla tuntui olevan kyytiä neluria enemmän, mutta ohituspaikkaa ei löytynyt ja samaan aikaan paine Jonin takaa nousi kuin myrskyrintama. Kolmannen kierroksen alussa Joni päätti ratkaista tilanteen suhteellisen korkean riskin ohituksella ykkösmutkan jarrutuksessa. Seuraus tästä liikkeestä oli sellainen, että Joni liukui leveäksi päätyen rinnakkain ohitettavan kanssa ja kimppaan liittyi vielä kolmaskin kaveri. Kuten on usein aiemminkin tullut käytännön kautta havaittua, ulkomutka ei ole tiukoissa tilanteissa mukava paikka olla. Homma päättyi sekä Jonin että nelurin pyörähtämiseen ja Jonin tippumiseen koko joukon viimeiseksi. Sieltä sitten yksinäinen ajo ruutulipulle kyydin ja kierrosaikojen ollessa kummallisen vaisuja. Ainoana valopilkkuna oli yhden tiimin ohitus matkan varrella. Jälkeenpäin totesimme, että seosruuvi oli aivan väärässä asennossa ja pieneksi kysymysmerkiksi jäi, oliko ruuvi auennut / löystynyt juurikin tuossa kontaktitilanteessa. Yhden hylsyn myötä loppusijoitus parani kuudenneksitoista.

Ohitusfestarit

Ohitusfestarit

Erä 2 / Tero

Lähtöpaikka 15; Sijoitus 7; Paras kierrosaika 59,244
Teron lähtöpaikka parani jo ennen starttia parilla pykällä, mutta 15:stä ruudusta oli silti ohitusfestarit tiedossa. Kaksi ensimmäistä mutkaa sujuivatkin erinomaisesti. Tero voitti niissä useampia sijoituksia, mutta menetti ne kaikki korkojen kanssa takaisin kolmosmutkassa jäädessään pussiin auton taakse, joka jostain mysteeriksi jäänestä syystä eteni ripeästi kuin talviunilta herännyt karhu. Ja ei kun suunta uudestaan ylöspäin. Osa uhreista antautui helposti, mutta joidenkin kanssa oli hieman enemmän ohjelmaa ja tiukkoja tilanteita. Välillä ohituspaikkaa piti kytätä toista kierrosta, mutta toisinaan Tero painoi kahden ohi peräkkäisissä kurveissa. Viimeiset kierrokset Tero kutisti eroa edellä ajavaan tiimiin 401 ja viimeisen kierroksen kuutosmutkassa painui ohi. Valitettavasti kaveri kuittasi takaisin seiskamutkassa ja Teron loppusijoitus oli kahdeksas, joka yhden hylkäyksen nousi seitsemänneksi. Lähtöpaikka huomioden kohtuullinen tulos, mutta ei missään nimessä maksimisuoritus.

Big Stig - sivuprofiili

Big Stig - sivuprofiili

Erä 3 / Miika

Lähtöpaikka 6; Sijoitus 11; Paras kierrosaika 59,741
Kauden viimeiseen erään Stig päätti pelata upporikasta ja rutiköyhää. Pelinappulana oli Miika ja panoksena maineen ja kunnian rippeet. Big Stigille säädettiin auto sadesäätöihin säätutkan näyttäessä saderintaman iskevän Tattikselle kesken kisan. Kuutospaikalta Miika otti tapojensa mukaisesti hienon lähdön saaden Höyry Häyrisenkin puhkeamaan varauksettomiin kehuihin. Avausmutkien jälkeen Miika tempoi menemään nelospaikalla ja odotusarvo auton säädöt huomioon ottaen oli tasaisen varma valuminen alaspäin. Mutta Miikapa roikkuikin mukana kuin peräpukama. Usemman kierroksen äijä pysyi hyvin kärjen vauhdissa. Sitten takaa tuli muutama tiimi ohi, mutta tilanne oli edelleen oikein siedettävä. Vaan kaikki romahti kuudennen kierroksen alussa ykkösmutkan jarrutuksessa, jossa Miikan edessä hieman nahisteltiin. Miika joutui lyömään jarrut pohjaan ja osui pienessä kulmassa edelläajaviin pyörähtäen keskellä mutkaa. Jarrutusvirhe kuten mies kisan jälkeen rehdisti myönsi. Sieltä joukon hänniltä alkoi sitten kampeaminen takaisin ylös. Kahdenneksitoista (ja hylsyn avustuksella yhdenneksitoista) asti Miika ehti, mutta sitten loppui matka kesken valitettavasti juuri Miikan päästessä iskuetäisyydelle seuraavasta parivaljakosta. Ei se sitten satanutkaan..

Köyhät kyykkyyn

Köyhät kyykkyyn

Yhteenveto

Kauden viimeinen sarjakisa ei sujunut lähellekkään Stigin suunnitelmien mukaan. Vaan eihän sille mitään voi, se on moottoriurheilua. Nyt ei muuta kuin ratti kohti kauden huipentavaa kestävyyskisaa, missä Stig aikoo yllättää koko porukan ja itsensä häikäisevällä vauhdilla ja veretseisauttavalla menestyksellä.

Kierroksia tuli matkamittariin uudella autolla yhteensä 81 (27 lämmittelyt, 54 kisatapahtumat). Pisteitä Stig keräsi sarjafinaalista yhteensä 71 kappaletta, mikä oli kauden toiseksi huonoin kokonaistulos. Niiden turvin säilyi kuitenkin 17 sija sarjataulukossa, mikä puolestaan on Stigin paras. Tilastokummajainen: Kolmen kisavuoden aikana Stigin sarjasijoitus ei ole kertaakaan laskenut, jos tiimi on radalle asti selvinnyt. Nyt, viimeisessä kisassa oli ensimmäinen kerta kun se ei noussut.

Tulokset / Kuvat

Kisa 5 kisaraportti: Hyvä muttei loistava

Last modified on 2011-08-28 14:30:39 GMT. 0 comments. Top.

Ennakko

Erävoitto taskussa ja itseluottamus stratosfäärissä Stig suuntasi tappelemaan kärkipaikoista kauden viidenteen osakilpailuun. Ja mikäs parempi paikka aloittaa nujakka kuin paalulta. Viime kisan jälkeen on myös rengaskulmia säädelty ja holkkeja vertailtu, joten Stigin piti kyllä olla iskussa. Säätiedemiehet eivät oikein osanneet päättää olisiko kuiva vai märkä keli. Kompromissina lämmittelyn aikana tuli vettä, mutta kisan ajan oli kuivaa. Se tarkoitti sitä, että Stig ei juurikaan ehtinyt kokeilla säätöjä ennen kisaa, joten kisaan mentiin vakiosääöillä, joiden luotettiin toimivan riittävän hyvin.

Joni maaliin

Joni maaliin

Erä 1 / Joni

Lähtöpaikka 1; Sijoitus 5; Paras kierrosaika 59,355; YouTube
Stigin ensimmäinen paalupaikka lähes kahteen vuoteen, alla uudet nakit ja kuskina Joni. Lähtökiihdytyksessä kakkopaikalta startannut tiimi lähti kuin ohjus avausmutkaan, mutta ajautui leveäksi ja Joni nappasi piikkipaikan Stigille. Joni hallitsi kisaa suvereenisti tasan yhden kierroksen verran kunnes toisen kierroksen alkaessa tiimi numero 7 painoi väkisin ohi. Siitä eteenpäin mentiin tässä järjestyksessä kisan puoliväliin asti, jolloin taaempaa lähteneet Kartelli ja X-Files ohittivat Jonin. Erinomainen neljäs sija näytti kuitenkin olevan tukevasti hyppysissä. Loppua kohden Jonin vauhti hieman hyytyi ja viimeisellä kierroksella tuli vielä yksi tiimi ohi, joten loppusijoitus oli kohtuullisen hyvä viides. Paljon arvokkaita pisteitä..

Erä 2 / Tero

Lähtöpaikka 8; Sijoitus 6; Paras kierrosaika 58,915
Terolla lähtöpaikka keskikastissa ja tähtäin top viitosessa. Startti meni tällä kertaa aivan nappiin Teron puskiessa hieman autoa ahtaammasta raosta suoraan neljänneksi ja ensimmäisellä kierroksella edelleen kolmanneksi. Edestä löytyi miltei heti tiimi numero 40 mutta ohituspaikka vasta neljännellä kierroksella. Siitä alkoi läpi kisan kestänyt kamppailu, jossa ohitusten määrässä ei pahemmin säästelty. Kilpakumppanilla tuntui olevan enemmän vääntöä kun taas Terolla oli parempi huippunopeus pääsuoran päässä. Mittelö keskeytyi hetkeksi kierroksilla 7-10 kolmen nopeamman tiimin painaessa taisteluparista ohi jatkuakseen taas viiden viimeisen kierroksen ajan. Hienoa väännössä oli se, että homma pysyi alusta loppuun reiluna eikä takaapäin tuuppimisia tai ovien sulkemisia suoritettu kummankaan osapuolen toimesta. Tuomaristo tosin piti taistoa puhuttelun arvoisena, mitä kumpikin kisaaja hieman ihmetteli. Stigin kannalta homma päättyi valitettavasti niin, että maaliin tultiin rinnakkain ajanoton näyttäessä Stigille 5 tuhannesosasekuntia huonompaa loppuaikaa. Damnshitcow!

Miika ykkösmutkaan

Miika ykkösmutkaan

Erä 3 / Miika

Lähtöpaikka 17; Sijoitus 10; Paras kierrosaika 59,543; YouTube
Miika lähti matkaan tutussa roolissa nostamaan Stigiä joukon perältä – tällä kertaa vihoviimeisestä ruudusta – läpi keskikastin kohti kärkeä. Ja tuttuun tyyliin Miika ajoi taas mahtavan ensimmäisen kierroksen ylittäen maalilinjan ensimmäisen kerran täydessä vauhdissa peräti sijalla yhdeksän. Seurasi puolitoista kierrosta tiukkaa vääntöä keskikastissa kunnes Miika puskettiin tylyn harkitusti nurmikolle mutkan kahdeksan ulostulossa. Kaveri sai tempusta varoituksen, mutta se ei paljon nurmikolla pyöriessä Stigiä lämmittänyt. Onneksi kone pysyi käynnissä ja Miika lähti taas joukon hänniltä takaa-ajoon. Muiden sählätessä omiaan ja yhden ohituksen myötä Big Stigin sijoitus parani nopeasti kolmanneksitoista. Isomman joukon Miika sai kiinni neljä kierrosta ennen maalia ja lähitaistelut alkoivat uudestaan. Toiseksiviimeisellä kierroksella Miikan ohittaessa pääsuoran päässä taas yhden auton, kyseisen auton kuski päätti yrittää kuitata tilanteen kolmannessa mutkassa täysin epätoivoisella yrityksellä (tällekin sankarille liputettiin varoitus). Sehän ei päättynyt Miikan kannalta hyvin ja taas tuli kolme sijaa takkiin. Yhden näistä Miika ohitti takaisin ja viimeisen kierroksen yhdeksännessä mutkassa toteutui oikeus ja kohtuus kun molemmat Miikan kanssa varoituksen arvoisesti kolhineet kolaroivat keskenään Miikan pujahtaessa kummastakin ohi ja ruutulipulle sijalla 11. Loppusijoitus parani vielä pykälällä yhden hylkäyksen myötä. Kisan jälkeen kuski kuitenkin kiehui koko maailman kaiken epärehellisyyden ja tiivistyttyä juuri Tattarinsuolle ja kieltämättä katsomoonkin asti näytti ettei tietyillä kuskeilla olleet tässä kisassa kaikki inkkarit kanootissa..

Yhteenveto

Viidennestä osakilpailusta jäi hieman kaksijakoiset fiilikset sillä missään erässä Stig kuskit eivät tehneet aivan maksimisuoritusta, mutta jokaisesta tuli kuitenkin aivan kohtuullisen hyvät pisteet. Ja kun ensimmäistä kertaa Stigit kampesivat joka erässä top kymppiin ja kun kokonaispisteet sivusivat Stigin ennätystä, ei tulokseen voi olla kovin pettynyt. Mutta sen verran jäi hampaankoloon, ettei aivan täydellisen tyytyväinenkään.

Kierroksia ajettiin uudemmalla autolla yhteensä n.70 (15 lämmittelyt, n.55 kisatapahtumat). Pisteitä tilille tipahti 84 kappaletta ja niillä noustaan fosareiden sarjataulukossa sijalle 17. Huomioitavaa on myös se, että viidennestä osakilpailusta Stig saavutti tiiminä kymmenenneksi eniten pisteitä, mikä on myös uusi ennätys.

Tulokset / Kuvat

Kisa 4 kisaraportti: Voitto! Radalla ja kabinetissa

Last modified on 2011-08-06 10:05:33 GMT. 0 comments. Top.

Ennakko

Kesätauon jälkeen taas kisa-auton puikkoihin. 2/3:aa Stigistä kävi opettelemassa ajolinjoja Unkarissa ja nyt testattaisiin kuivaharjoittelun (joka vahvistamattomien huhujen mukaan oli melko kostea, eikä lainkaan kuiva) merkitys käytännössä. Lämmittelyssä auto tuntui hyvältä, mutta kierrosajat eivät säväyttäneet. Luotimme tilanteen korjaantuvan kun alle laitettiin kisarenkaat. Sää tälläkin kertaa kuiva ja aurinkoinen.

Rikos ja rangaistus

Rikos ja rangaistus

Erä 1 / Tero

Lähtöpaikka 2; Sijoitus 1; Paras kierrosaika 58,552
Ihan sama sanooko kolmas kerta toden vai puhuuko potaskaa, mutta Teron kolmas lähtöyritys kärkijoukoista oli syytä tuottaa vihdoinkin puhdas kisaerä ja kunnollinen tulos. Lähtö lupaili hyvää ja Tero vänkesi itsensä heti kärkeen ja onnistui pitämään piikkipaikan alkukierrokset. Tämä oli itse asiassa ensimmäinen kerta kun Stig johti fosarikisaa. Takana kuumotti kuitenkin useampikin kuski, jotka halusivat kalifiksi kalifin paikalle. Ensin tiimi numero 23 sukelsi kolmosmutkassa sisältä ohi, mutta Tero kuittasi paikan takaisin saman mutkan ulostulossa. Sitten mutka numero 6 ajettiin usemmankin kerran rinnakkain tiimien 23 ja 17 kanssa, mutta jokaisessa väännössä Stig veti pidemmän korren ja säilytti johdon. Ja sehän kesti maaliin saakka. Sitten ei muuta kuin villit tuuletukset ja punnituksen kautta vastaanottamaan onnitteluja. Ilo vaihtui hyvin nopeasti megapettymykseen, kun tuomaristo lätkäisi Terolle 10 sekunnin aikasakon maalilinjan ylityksen jälkeisestä tuuletuksesta, jossa molemmat kädet irtosivat ratista. Rike oli kiistaton, mutta onneksi jury käsitteli tapauksen uudestaan jälkikäteen ja päivitti rangaistuksen vastaaman rikettä. Eli Stig otti kuin ottikin debyyttivoittonsa ja siihen sekä erityisesti erinomaiseen puolustustaisteluun radalla pitää olla tyytyväinen. Sen verran kirpeä sivumaku jälkipeleistä kuitenkin jäi, että ensi kerralla teipataan kädet rattiin, jalat polkimille, perse penkkiin, kypärä päähän ja turpa tukkoon..

Erä 2 / Joni

Lähtöpaikka 10; Sijoitus 11; Paras kierrosaika 59,074
Jonilla edellinen kisa keskikastista sujui kuin märkä uni ja nyt ohjeena äijälle oli nähdä samaa unta uudestaan. Jonin hikoilutaipumukset takasivat kyllä märkyyden, mutta kolmoskisan kaltaiseen hurmokseen kuski ei tällä kertaa yltänyt. Kelpo suoritukseen kuitenkin. Ensimmäisellä kierroksella Joni nosti itsensä yhdeksänneksi ja sen jälkeen keskikastissa olikin todella kovaa vääntöä, jossa Joni ohitti ja tuli ohitetuksi useamman kerran. Välillä muiden kolhiessa toisiaan ajolinja oli auki kuin Puolan tulli, mutta sitten vastapainoksi toisissa tilanteissa Joni jäi pussiin ja menetti sijoituksia. Loppua kohti Jonin vauhti hieman hyytyi ja ruutulipulle ukko saapui yhdentenätoista.

Miika penetroituu keskikastiin

Miika penetroituu keskikastiin

Erä 3 / Miika

Lähtöpaikka 16; Sijoitus 9; Paras kierrosaika 59,077
Miikan teknisten ongelmien kiintiön luulisi olevan tältä kaudelta täynnä joten vakaa tähtäin oli ruutulipussa ja vieläpä lähtöruutu huomioon ottaen sijoitusta reippaalla kaasujalalla parantaen. Vaan hommapa mutkistui jo kisaa edeltävänä yönä kun Big Stig kehitti itselleen kunnon kuumeen. Viime hetkiin asti oli epäselvää pysyykö mies sen verran tolpillaan, että kykenee kisaamaan. Onneksi mikroautossa istutaan ja äijä on sieltä sitkeämmästä päästä. Miika ei pelkästään kisannut, vaan haastoi edeltä lähteneet ihan tosissaan. Ja menestyksekkäästi. Muutaman kierroksen jälkeen Miika oli sijalla 12 ja ajoi edellä etenevää, tiiviissä nipussa tempoilevaa keskijoukkoa kiinni kuumehouruisella vimmalla. Iskuetäisyydelle päästyään Miika ei kauaa aikaillut ja alkoi raivata tietänsä ylöspäin. Ilmaiseksi kukaan ei tietä antanut ja välillä piti ottaa pari sijaa takkiin, mutta enimmäkseen suunta oli sijoituksissa kohti kärkeä. Komein ohitus tapahtui pääsuoran päässä, jossa edellä kaasutteleva yritti peittää ohituksen valitsemalla sisälinjan. Miika valitsi kuitenkin vielä sisemmän ja vei liikkeen onnistuneesti päätökseen ohitetuksi tulleen kypärän pyöriessä hölmistyksestä 360 astetta joka suuntaan. Maalissa Miika oli yhdeksäs, mikä oli ukon kuntoon nähden erinomainen suoritus. Haalarikin säilyi kaikilta osin valkoisena..

Yhteenveto

Kummallista tämä moottoriurheilu. Vihdoinkin voitto tuli ja sitten se meni vain tullakseen tuomaristopäätöksellä taas takaisin. Ja siinä välissä näytti, että joukon hänniltä startannut kuumeinen kuski ajoi tiimin parhaan sijoituksen. Kokonaistuloksena kauden neljäs kisa oli Stigin vaiherikkaan kilpauran paras: Kaksi erinomaista ajoa ja yksi kohtuullinen.

Kierroksia ajettiin uudemmalla autolla yhteensä n.90 (n.36 lämmittelyt, 54 kisatapahtumat). Sarjapisteitä Stig kirjautti 84 kappaletta (tiimin uusi ennätys) ja ne oikeuttavat 19:teen paikkaan fossiilisarjan nokkimisjärjestyksessä.

TuloksetKuvat

Kisa 3 kisaraportti: Osuma ja pari hutia

Last modified on 2011-08-06 10:04:04 GMT. 0 comments. Top.

Ennakko

Kahden viikon tauon jälkeen taas kisataan. Kalustolla ei viime kisan jälkeen ole ajettu metriäkään, mutta vauhdin pitäisi olla kohdallaan ainakin uuden rengassetin avittamana. Väntyneet ratit ja muut taisteluvauriot on tauon aikana korjattu ja Stig puhkuu taas taistelutahtoa. Sääoraakkelit lupaavat kuumaa ja kuivaa.

All-in ohitus

All-in ohitus

Erä 1 / Joni

Lähtöpaikka 11; Sijoitus 4; Paras kierrosaika 58,568

Kahden vähemmän mairittelevan kisatuloksen jälkeen Joni lähti hakemaan pisteitä, johon täksi kaudeksi mystisen upeasti parantunut vauhti oikeuttaa. Lähtöruutu parani poisjääntien myötä automaattisesti pari pykälää 11:ksi, mutta siitä eteenpäin Joni huolehti sijoituksen nostamisesta ihan itse. Ensimmäinen kierros oli timanttinen ja Joni petrasi suoraan seitsemänneksi. Muutaman kierroksen päästä suhteellisen pienillä marginaaleilla suoritettu ohitus pääsuoran päässä nosti Jonin kuudenneksi ja joitain kierroksia myöhemmin samassa paikassa täysin ilman minkäänlaisia marginaaleja suoritettu moovi kerralla kahden ohi neljänneksi. Aivan maagista ja katsomossa rytmihäiriön paikka. Vaikuttavaa oli myös se, että neljäntenäkään Joni ei joutunut puolustamaaan asemiaan vaan enemmänkin ahdisteli palkintosijoja. The Middle One malttoi onneksi mielensä, ajoi riskittä ruutulipulle ja toi tiimille kauden parhaan eräsijoituksen. Samalla se oli Jonin paras henkilökohtainen tulos ja yksi Stigin kaikkien aikojen parhaita kisasuorituksia. Jälkikäteen mies leijaili ihan ansaitusti tunnelatauksen usvassa..

Mechanical and Fast

Mechanical and Fast

Erä 2 / Tero

Lähtöpaikka 2; Sijoitus 8; Paras kierrosaika 58,043; YouTube
Terolle oli koukussa iso hauki: Kärkipään lähtöpaikka niin, että monet huipputiimestä olivat lähtöryhmityksessä reilusti taaempana. Tarkoitus oli päästä nopeasti kärkeen ja ajaa sen jälkeen kypärä vaahdossa karkuun. Valitettavasti tästä suunnitelmasta toteutui ainoastaan kypärän vaahdottuminen. Ensimmäiset puolitoista kierrosta Tero oli nimittäin kahdesti väärä mies väärään aikaan väärässä paikassa. Avauskierroksen puolivälissä Tero kamppaili johtoasemasta ajaen useamman mutkan kärkiauton kanssa rinnakkain. Valitettavasti taisto kulminoitui mutkaan numero 7, jossa kaksi uutta kilpailijaa liittyi mukaan kekkereihin. Ja näissä juhlissa Tero oli ulommaisena ja sieltä loppuu hyvin äkkiä radan leveys kesken. Tämän episodin päätteeksi Stig oli sitten kuudentena, ihan hetken taas viidentenä kunnes toisen kierroksen kolmosmutkassa kolisi aivan Teron edessä. Tilaa ei ollut väistää kuin ulkopuolelle nurmikolle ja lähes koko joukko paineli ohi sijoituksen pudotessa kolmanneksi viimeiseksi. Sieltä Tero hilasi itsensä hyviä kierrosaikoja nakuttaen takaisin seitsemänneksi vain pudotakseen viimeisen kierroksen alussa kahdeksanneksi. Tällä kertaa kävi siis niin, että hyvä vauhti ei riittänyt kumoamaan huonon ensimmäisen kierroksen ajamisen ja huonon onnen yhdistelmää. Kahdeksannesta sijasta Stigille napsahtaa näppärä määrä pisteitä, mutta paljon, paljon enemmän oli tarjolla.

Miika ajaa kisan jälkeen

Miika ajaa kisan jälkeen

Erä 3 / Miika

Lähtöpaikka 13; Sijoitus 14; Paras kierrosaika –
Miikalle allokoitui Stigin päivän viimeinen kisaerä. Kisasta ei jäänyt paljon lastenlapsille kerrottavaa, joten eipä siitä kannata juuri mitään kirjoitellakaan. Todettakoon vain, että kaikki näytti hyvältä lämmittelykierroksen toiseen mutkaan asti, jossa koneeseen iski käyntihäiriö ja se kisaerä oli sitten siinä. Big Stig kärsi tässä ottelussa teknisen tyrmäyksen, mutta loppusijoitus oli hämmästyttävästi kuitenkin 14, koska peräti kolme muuta tiimiä hylättiin (kaksi mustalla lipulla ja yksi alipainoisena).

Yhteenveto

Yksi erä meni paremmin kuin mitä Strömsössä uskalletaan edes haaveilla. Se ei valitettavasti riitä, jos kahdessa muussa ei tehdä tulosta. Positiivisena aspektina mainittakoon, että Stig oppi tänään jotain sekä ajamisesta että tekniikasta. Tästä lähdetään fossiilisarjan kesätauolle. Stigillä on sen varalle vähemmän kilpailullista ja enemmän rentoa ajamista painottavia kaahailusuunnitelmia. Niistä mahdolliseti myöhemmin tällä samalla kanavalla. Stay tuned..

Kierroksia ajettiin uudemmalla autolla yhteensä 53 (15 lämmittelyt, 38 kisatapahtumat). Pisteitä tilille kilahti 79 kappaletta, mikä on Stigin uusi kisaennätys ja kertoo omaa kieltään sekä toteutumattoman tulospotentiaalin suuruudesta että viime vuosia pienemmästä osanottajajoukosta. Näin kauden puolivälissä Stig kummittelee sarjataulukossa sijalla 20.

TuloksetKuvat

Kisa 2 kisaraportti: Kanveesista keskikastiin

Last modified on 2011-06-20 18:56:39 GMT. 0 comments. Top.

Ennakko

Lähes kuukausi sitten, avauskisan jälkeen, Stig otti lukua kanveesissa. Nyt oli vakaa tarkoitus pompata sieltä ylös. Testikertoja kyseiseen kuukauteen mahtui kokonaista yksi kappaletta. Sen perusteella kalusto on kuitenkin jälleen iskussa. Kuskit tottakai myös. Sääennuste kertoo, että märkää on ainakin ennen kisaa ja mahdollisesti myös kisan aikana. Sadekelin ajot Stigin osalta ovat tänä vuonna nollassa ja siten säädöt pitkälti arvailujen varassa. Näistä asetelmista lähdettiin kisaamaan..

Miika ja starttihärdelli

Miika ja starttihärdelli

Erä 1 / Miika

Lähtöpaikka 10; Sijoitus 10; Paras kierrosaika 59,123

Onneksi sekä keli että rata säilyivät kuivina, vaikka sadetutka toisin väitti. Ensimmäisenä tuleen pääsi Miika, joka normitapaansa hilasi itsensä lähtöruudusta 10 sijalle seitsemän kolmanteen mutkaan mennessä. Keskijoukossa oli kovaa vääntöä ja Miikan sijoitus vaihteli kisan aikana välillä 7-12. Pitkäkestoisimman puristuksen Miika kävi tiimin numero 12 kanssa ja tämä mittelö kääntyi hienosti Stigin eduksi. Ruutulipulle mr. Big kaasutteli lähtöpaikkaa vastaavalla kymmenennellä sijalla. Herra itse oli pettynyt omaan vauhtiinsa ja ajamiseensa, mutta tuloksena oli kuitenkin top kymppi sija sekä Stigin ensimmäinen ehjä kisaerä tänä vuonna.

Erä 2 / Joni

Lähtöpaikka 2; Sijoitus 15; Paras kierrosaika 59,059; YouTube
Joni ampui matkaan eturivistä ja hoiti lähdön konkarin tavoin säilyttäen asemansa. Myöhemmin ekalla kierroksella tuli odotetusti yksi sija takkiin, mutta yllättäen aluksi ketään muuta ei tullutkaan ohi vaan Joni kruisaili ensimmäiset kolme kierrosta kolmantena. Toki aivan puskurissa kiinni vaani ohituspaikkaa kaksikin kisaajaa ja katsomoon välittynyt fiilis oli, että ohitus on vääjäämättä tulossa. Valitettavasti vääjäämätön tapahtui täysin väärällä tavalla, kun neljännellä kierroksella Jonin hakiessa ajolinjaa vasemmalle kääntyvään kuutosmutkaan, tuli Team Viemerön edustaja sen verran hurjalla vauhdilla takakonttiin, että seikkailuhenkinen tienraivaaja-puskutraktori itse pyörähti ja Joni sinkoutui rajusti päin lippupistettä. Jytky oli sen verran iso, että Jonin ylpeyden lisäksi tärskyssä ottivat damagea etukatteen kiinnitysklemmarit ja -putket sekä ratti, joka vääntyi vinoon. Joni ehti jo nousta autosta keskeytyksen merkiksi, mutta ukon yllätykseksi moottori kävi ja kukkui. Siispä lippumiehen suosiollisella työntöavulla takaisin radalle ja varikolle, jossa etukatteen kiinnitystä korjattiin. Joni palasi takaisin radalle kaksi kierrosta tappiota kärsineenä, mutta hyvä että palasi, sillä kaksi muuta tiimiä hyytyi matkalle, jolloin Jonin sijoitus nousi viidenneksitoista. Kierrosajoista voi helposti päätellä, että ilman kolaria, Joni olisi päätynyt maaliin sijoilla 5-6. Ketutus maximus..

Tero nostaa rengasta

Tero nostaa rengasta

Erä 3 / Tero

Lähtöpaikka 15; Sijoitus 6; Paras kierrosaika 58,484; YouTube: 123

Terolle oli tällä kertaa pedattu ohituskarnevaali joukon hänniltä. Ykkösprioriteetilla oli kuitenkin ajaa maaliin ilman kolareita, ja niinpä ensimmäinen kierros ajeltiin riskejä vältellen sijoituksen kuitenkin parantuessa yhdellä. Mutta sitten alkoi lyyti kirjoittaa. Toisella kierroksella Tero teki kolme erillistä ohitusta ja viidennen kierroksen täyttyessä valkoiset haalarit hurjastelivat jo kahdeksantena. Seurasi jokunen kierros tyhjää baanaa ja sen jälkeen edessä oli tiimi numero 23 ja heidän nelitahtikoneensa, joka osoittautui piruakin vaikeammaksi ohittaa koneiden vääntöalueiden poiketessa niin radikaalisti toisistaan. Yksi yritys pääsuoran päässä meni pitkäksi ja monta rinnalle pääsyä jäi vajaaksi nelurin hurjan väännön ansiosta. Kun jäljellä oli nelisen kierrosta taistelupari ajoi kiinni vielä yhden auton ja tämä kolmiodraama huipentui niin, että ensin Teron lopulta onnistui ohittaa neluri ja toiseksi viimeisellä kierroksella vielä se toinenkin kilpailija. Lopulliseksi sijoitukseksi tuli kuudes vaikka ko neluri yrittikin ajaa takapuskurin läpi viimeiseissä mutkissa (kuskin ansaitessa noista tempuista tuomariston puhuttelun kisan jälkeen). Maaliin kuitenkin tultiin rinnakkain Teron vetäessä pidemmän tikun selkeällä 24 tuhannesosasekunnin erolla. Kaiken kaikkiaan rempseä nousu. Näistä lähtökohdista ja tällä vauhdilla se oli maksimisuoritus, joten tyytyväinen pitää olla.

Yhteenveto

Kaksi ehjää kisasuoritusta ja yksi kolari on huomattava parannus kahteen kolariin ja yhteen hylkäykseen suhteutettuna. Aivan täysin tyytyväinen kokonaisuuteen ei voi olla, mutta toisaalta ei kovin pettynytkään. Ainakin tulevaisuus näyttää huomattavasti valoisammalta kuin avauskisan jälkeen. Jäljellä vielä yksi kisa parin viikon päästä ja sitten kesätauko.

Kierroksia ajettiin uudemmalla autolla yhteensä 75 (23 lämmittelyt, 52 kisatapahtumat). Pisteitä tilille tipahti 74 kappaletta ja ne oikeuttavat 24:teen riviin fossiilisarjan sarjataulukossa.

Tulokset / Kuvat

Kisa 1 kisaraportti: Deja-fuckin’-vu!

Last modified on 2011-06-06 20:06:07 GMT. 0 comments. Top.

Ennakko

Tukka takana, kausi edessä. Debyyttikisaa edeltävät testikerrat ovat Stigillä olleet määrällisesti vähäisiä, mutta laadullisesti lupauksia herättäviä. Kello on tykännyt kun Stig kuskit ovat polkeneet karttinsa ihan kiitettäviin kierrosaikoihin, joten tunnelmat ovat avauskisan alla suhteellisen positiiviset. Nyt haasteena on kääntää nuo lupaukset konkreettisiksi tuloksiksi. Ainakaan vuoden takainen katastrofi ei toistuisi, eihän..?

Kun kaikki oli vielä hyvin..

Kun kaikki oli vielä hyvin..

Erä 1 / Tero

Lähtöpaikka 4; Sijoitus 16; Paras kierrosaika 57,998; YouTube
Lähtöruudukot tuottava lottokone taisi olla keväthuollon tarpeessa, koska arvottu lähtöjärjestys ei ollut kovinkaan satunnainen. Se nimittäin määräytyi ensimmäisessä erässä A-ryhmän kuuluvien tiimien (mukaanlukien Stig) osalta suoraan viime kauden tulosten perusteella. Niinpä Tero starttasi neljännestä ruudusta ja kaikki edeltä lähtevät olivat sijoittuneet edelliskaudella selkeästi Stigiä korkeammalle. Suunnitelmana oli siis yrittää roikkua nopeiden kavereiden mukana niin tiukasti kuin mahdollista. Startti sujui mainiosti ja kolmosmutkan jälkeen Tero oli jo toisena. Vauhti oli erittäin hyvin kohdallaan, eikä kärjessä ajanut Kartelli karannut minnekkään. Toisaalta myöskään ohituspaikkoja ei auennut – ennen neljännen kierroksen viimeisiä mutkia. Ja siihen sitten romahtikin koko kisa. Ysimutkan kontaktin seurauksena etukate lensi jorpakkoon ja seuraavat kierrokset olivatkin sitten teknisen lipun odottelua. Ja sehän tuli neljä kierrosta myöhemmin. Uusi etukate varikolta ja kierroksen kärkeä jäljessä radalle. Sijoitus oli 17, mutta parani pykälällä yhden kilpailijan hyydyttyä jostain syystä radan varteen. Pelkästään perässä ajelemalla olisi tässä erässä päätynyt helposti kolmanneksi. Mutta eihän tätä hommaa tehdä siksi, että ajellaan perässä.. Tällä kertaa kävi sitten niin, että käsiin jäi ainoastaan tiimin kierrosennätys (siinäkin parannusvaraa vielä runsaasti) ja iso hukattu mahdollisuus. Ja ääretön vit.. harmistus 😉

Tiimi ja torpedouhri

Tiimi ja torpedouhri

Erä 2 / Miika

Lähtöpaikka 13; Sijoitus 18; Paras kierrosaika ?; YouTube
Miika oli viime kaudella osoittanut agressiivisen ohittajan lahjansa, joten herra pääsi heti testaamaan oliko taito tallella. Asenne ainakin oli entisellään ja katsomoon oli viihdyttävää seurata äijän tempoilua alemmassa keskijoukossa. Sitä hauskuutta kesti kuitenkin ainoastaan n. kolmannelle kierrokselle, jolloin viitosmutkassa tapahtui täsmälleen sama kuin vuosi sitten. Jostain selustasta syöksyi jälleen ihmistorpedo yrittäen toivotaan-toivotaan-kahden-ohi-samassa-rysäyksessä tyyppistä ohitusta. Kyseisestä liikesarjasta toteutui ainoastaan rysäys. Miika väisti niin pitkälle ulkokaarteeseen kuin tilaa oli, mutta silti kyseisen ilmaveivin esittäjän menopeli iskeytyi yläviistosta ja tarttui kiinni Stigin kilpuriin. Aikaa kului pari ikuisuutta ennen kuin Miika pääsi jatkamaan. Jälkikäteen hulabaloon aiheuttaja pyysi kyllä reilusti anteeksi, mutta sehän ei juurikaan näy tuloksissa tai pistetaulukossa. Tämän jälkeen Miikalle näytti vielä avautuvan uusi mahdollisuus, kun toimitsijat tajusivat yhden lippupisteen olevan miehittämätön ja keskeyttivät kisan punaisella lipulla. Mekaniikan jumalat olivat kuitenkin Stigin kanssa sotajallalla eikä kartin kone pysynyt enää käynnissä. Se, oliko käyntihäiriön ja kolarin välillä jokin korrelaatio jäi epäselväksi, mutta Miikan osalta leikki jäi joka tapauksessa kesken. Niin kuin Ron Denniskin sarkastisessa nerokkuudessaan totesi: To finish first, you must first finish. Ärsyttävää, mutta totta.. Jostain syystä Miika kierrokset ja ajat eivät olleet rekisteröityneet lainkaan tulosjärjestelmään, joten niitä ei ole ainakaan toistaiseksi tarjolla.

Jonin 2011 debyytti

Jonin 2011 debyytti

Erä 3 / Joni

Lähtöpaikka 11; Sijoitus DQ; Paras kierrosaika 58,573; YouTube
Kakkoserän kisailijoiden vielä kamppailessa radalla, kärrättiin vammautunut Stig kilpuri diagnosoitavaksi. Seurasi paljon intensiivistä ähellystä ja lopulta Joni saatiin lähtöruudukkoon viime tingassa. Kalusto ei kuitenkaan ollut lähelläkään optimikoostumusta tai säätöjä. Siitä välittämättä Joni kamppaili urhoollisesti sijoitusten vaihdellessa enimmäkseen akselilla 10-11. Kovaa vääntöä riitti lähdöstä maaliin saakka ja ruutulipulle Joni saapui rinnakkain kilpakumppanin kanssa. Ajanottojärjestelmä näytti eroa kokonaista viisi tuhannesosaa Jonin vahingoksi, mutta loppupeleissä, eli katsastuksessa, asia renderöityi akateemiseksi Joni+auto yhdistelmän ollessa neljä kiloa alipainoinen. Oli nimittäin käynyt niin, että kun autoa ähellettiin kiirepaniikissa kisakuntoon, ei lisäpainoja ehditty kiinnittää ja päätettiin hoitaa asia lisäämällä vastaava määrä bensaa tankkiin. Tässä prosessissa tapahtui inhimillinen laskuvirhe ja lopputuloksena oli hylkäys. Sekin Stigille ensimmäinen laatuaan. Jatkotoimenpiteinä koko tiimi ottaa kaksi tuntia matematiikan tukiopetusta tai vaihtoehtoisesti suorittaa grilliruualla kuskien massan lisäyksen.

Rakettitieteilijä

Rakettitieteilijä

Yhteenveto

Stigillä on ollut traditiona aloittaa uusi kausi päin helvettiä ja vanhoista tavoista on näköjään hankala päästä eroon. Tälläkin kertaa debyytin tulos oli umpisurkea mahalasku. Todellinen alisuorittamisen maailmanennätys. Jokainen erä meni eri syistä penkin alle. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna ketutus on vieläkin suurempi, koska aineksia olisi vauhdin puolesta ollut vaikka mihin. Toisaalta juuri samasta syystä konkreettista toivoa on ilmassa. Ensi kerralla sitten..

Kisapäivän aikana rata kierrettiin yhteensä n.77 kierrosta, joista 42 kisaerien yhteydessä ja n.35 lämmittelyssä. Käytössä oli uudempi auto. Pisteitä kertyi olemattomat 36 kappaletta ja ne oikeuttavat fosarisarjassa sijoitukseen xx. Sanomattakin on selvää, mikä on suuntana tästä eteenpäin.

tulokset / kuvat

 

2010

Kestävyysajo kisaraportti: Kolmen tunnin vääntö

Last modified on 2012-04-07 12:43:46 GMT. 0 comments. Top.

Ennakkovalmistelut

Kolme tuntia täyttä röykytystä on melkoisen kova haaste kartin rungolle ja moottorille. Vuosi sitten sen sai Stigkin havaita kantapään kautta kun kaasarit tukkeutuivat, ruuvit löystyivät tärinässä rikkoen moottorin mikä pilasi sekä kestävyyskisan että pitkälti vielä seuraavan vuoden avauskisankin. Nyt on edessä lähes 180 kierroksen (edellyttäen että kaikki menee ongelmitta) testi, jossa mitataan kuinka paljon viime vuodesta on opittu. Lähtöjärjestys määräytyy tuttuun tyyliin fossiilisarjan loppusijoitusten mukaan, eli tulosten valossa kaikki edeltä lähtevät tiimit ovat Stigiä nopeampia ja takana kyttäävät hitaampia.

Lämmittelykierros

Lämmittelykierros

Ennakkovalmisteluina Stig on korjannut / vaihtanut viimeisessä sarjakisassa havaitut viat mukaan lukien pakoputken tuenta, takapuskurin kiinnitys sekä jarrun laahaamisongelmat. Myös radalla oli ajettu yksi testisessio kisasäätöjen määrittämiseksi ja ennen kaikkea polttoainekulutuksen mittaamiseksi. Näiden perusteella oli sitten laadittu pirullisen nerokas kisasuunnitelma, jossa tällä kertaa on tarkoitus panostaa enemmän luotettavuuteen kuin varikkokäyntien nopeuteen. Myös Stig kuskien mentaaliharjoitukset tähtäsivät hieman normista poikkeavaan kisa-asennoitumiseen, jossa päämääränä on kontaktien välttäminen ja auton maaliin tuominen. Ottaen huomioon Stig kuskien kolareiden määrän tämän vuoden fosarikisoissa tällainen kilpailumoodi sopi Stigille kuin ampumahiihto kotibileisiin.. Onneksi sää oli kuiva. Tosin lämpötila rata-alueen avautuessa oli alle viisi astetta, mutta nousi siitä nopeasti auringonpaisteen avittamana siedettäviin lukemiin.

Tero ohittaa

Tero ohittaa

Kierrokset 0-81 / Tero

Nopein kierros 58,292
Lähtöruudukkoon ilmestyi lopulta 43 tiimiä ja Stigin lähtöpaikka oli 18. Ajojärjestys oli sama kuin viime vuonna, eli Terolle lankesi ensimmäinen ajovuoro. Toisin kuin viime vuonna, tällä kertaa lähtö sujui ilman suurempia draamoja, mutta ensimmäiset puoli kierrosta menivät Terolta erittäin kokkareisesti ja sijoitus tippui niin, että ensimmäisen kierroksen jälkeen Stig oli sijalla 22. Onneksi oli kolme tuntia aikaa korjata tilanne. Ja sehän alkoi pikkuhiljaa korjaantua kun Tero pääsi ohittamisen makuun. Koska edellä ajavat tiimit olivat ansainneet hyvät lähtöpaikkansa fossiilisarjan menestyksen perusteella, nekin olivat suhteellisen nopeita eikä tällä kertaa toteutunut viime vuoden tapainen ohitusfestivaali. Kuitenkin kierrokselle 32 mentäessä Tero oli nostanut Stigin sijoituksen kuudenneksitoista. Myös vauhti oli tässä vaiheessa kisaa erittäin hyvin kohdallaan. Ottaen huomioon, että Stigin käyttämillä renkailla oli ajettu jo kolme fosareiden sarjakisaa, Teron nopein kierrosaika – 58,282 – oli erinomainen. Noin kierroksella 48 ensimmäiset tiimit alkoivat tehdä varikkokäyntejään. Näiden, sekä muutaman lisäohituksen ansiosta Stigin sijoitus nousi kierroksella 54 kahdeksanneksi. Pari ohitusta lisää ja kierroksella 71 Stig oli jo kuudentena. Muutamaa kierrosta myöhemmin varikkotiimi yritti liputtaa Teron varikolle, mutta kuski ei viestiä taistelun tuoksinassa huomannut kun pikkuaivot oli korvattu kaasarilla ja aivolohkot yhdistetty bensaletkulla. Onneksi bensalaskemiin oli jätetty pelivaraa ja löpö riitti koko ylipitkän ensimmäisen stintin. Hieman huolta aiheutti myös moottorin koventunut ja raaistunut käyntiääni, joka indikoi ongelmia pakopuolella. Kierroksella 81 Tero vihdoin kurvasi varikolle..

Pitstopilla

Pitstopilla

Joni hakee paikkaa

Joni hakee paikkaa

Kierrokset 82-126 / Joni

Nopein kierros 58,997
Varikkokäynnillä auto pysäytettiin ja samutettiin ohjeiden mukaisesti varikkosuoran alkuun ja Miika työnteli kartin tankkauspaikalle rasvaten samalla ketjut lennossa. Tankkaus sujui aivan suunnitelmien mukaan, mutta syy moottorin äänen muutoksen selvisi kun Joni huomasi toisen ruuvin pakokäyrästä puutuvan. Se oli ilmeisesti alunperin kiristetty liian tiukalle ja sittemmin katkennut lämpölaajenemisen seurauksena. Lisää oppirahojen makselua.. Ei auttanut muuta kuin lähettää Joni radalle ja toivoa parasta. Varikkokäynnissä meni sen verran aikaa, että sijoitus putosi kolmanneksitoista. Seuraavat kymmenet kierrokset Joni teki tasaista työtä sijoituksen liikkuessa välillä 12-14. Koko stintin ajan Jonia seurasi muutaman sekunnin etäisyydellä tiimi numero 4, jonka Tero oli oman osuutensa loppuvaiheissa ohittanut. Jonin onnistui pitää ero taaksepäin lähes vakiona, mikä kertoi hyvästä vauhdista (tiimi numero 4 oli lopputuloksissa kahdeksas). Kartin pakopuoli aiheutti lisää päänraapimista ja otsakurttuja kun moottorin käyntiääni voimistui edelleen huolestuttavasti. Sen aiheutti pakoputkeen revennyt halkeama. Samalla Jonin olo ohjaamossa muuttui tukalaksi kun kuuma poistoilma tuotti Stigin karttiin lisävarusteena istuinlämmityksen. Valitettavasti säädin sen poiskytkemiseksi puuttui.. Joni jatkoi kuitenkin urheasti eteenpäin ja kierroksella 118 Stigin sijoitus alkoi taas muiden varikkokäyntien myötä parantua. Jonin kurvatessa varikolle kierroksella 126, Stigin valkoiset värit olivat jo kahdeksantena.

Mikko infoaa Jonia

Mikko infoaa Jonia

Miika luisuttelee

Miika luisuttelee

Kierrokset 127-176 / Miika

Nopein kierros: 59,242
Vasta varikolla tiimille selvisi ongelman syy ja toimitsijat totesivat, että rikkinäisellä pakoputkella ei saa jatkaa, joten Stig joutui kesken kisan hektisiin korjaushommiin. Auto työnnettiin korjausalueelle ja toisesta kartista irroitettiin pikavauhdilla pakoputki ja sen holkki ja asennettiin ne kisa-autoon. Mahdollinen syy pakoputken rikkoutumiseen oli poikkeuksellisen massiivinen holkki, joka oli Stigillä käytössä ensimmäistä kertaa. Tai sitten kyseiselle osalle tuli yksinkertaisesti kilometrit täyteen.. Aikaa pakoputkioperaatiossa tuhraantui n. viisi minuuttia ja samalla romuttui mahdollisuudet top 10 sijoituksesta. Auto saatiin kuitenkin ajokuntoon ja Miika rynni radalle uutena tavoitteenaan tuoda Stig ruutulipulle, joka viime vuonna samassa kisassa jäi näkemättä. Tässä vaiheessa Stigin sijoitus oli 24. Matkaa lähimpään tiimiin oli yli kierros, mutta takaa puski tiimi numero 37 n. 15 sekunnin päässä ja läheni nopeasti. Miikan vauhtia rajoitti merkittävästi se, että renkaat jotka jo kisan alussa olivat olleet parhaan teränsä menettäneet, olivat nyt aivan loppu. Niinpä kuski luistelinkin rataa ympäri näyttävissä nelipyöräluisuissa. Kierroksella 163 Stigin takaa-ajaja oli ajanut Miikan kiinni ja pääsi ohi yhden kierroksellavarvauksen yhteydessä. Loppumatkalla Miika ajeli sijalla 25 ja yhden tiimin pudottua pois pelistä sijalla 24. Hämmästyttävästi pakokäyrä kesti suurimman osan kisaa yhdellä ruuvilla kiinni ja ruutulippu heilui kun Stig oli kiertänyt radan 176 kertaa. Yhden hylkäyksen myötä Stigin loppusijoitus oli 23.

Lap chart

Lap chart

Yhteenveto

Stigin suorituksessa oli valtavan paljon hyvää: Jokainen kuski hoiti oman leiviskänsä moitteettomasti; kohdallaan olivat sekä vauhti että ajovarmuus ja törmäilyt loistivat poissaolollaan. Kisastrategia bensakulutuslaskelmineen osui hyvin kohdalleen ja sitä noudatettiin fiksusti soveltaen. Varikkokäynnit olivat tehokkaita ja oikea-aikaisia. Oikeastaan kaikki meni erinomaisesti – paitsi pakoputki. Valitettavasti kestävyyskisan luonteeseen kuuluu, että kaiken on osuttava kohdalleen ja tällä kertaa rikkoontunut pakoputki pilasi Stigin suunnitelmat kiilata top kymppiin. Jälkimmäisen varikkokäynnin sisältäneen kierroksen kierrosajasta on helppo päätellä, että pakoputken vaihtoon tuhraantui n. viisi minuuttia ja tästä on edelleen pääteltävissä, että jos Stig olisi ajanut viisi kierrosta enemmän, loppusijoitus olisi ollut välillä 8-13. Eli juuri siellä minne tähdättin. Joka tapauksessa kisa oli jättimäinen parannus vuoden takaisesta ensiyrityksestä ja vuoden päästä yritetään viisaampina ja taitavempina taas uudelleen. Kaiken kaikkiaan Stigin kisa-autolla ajettiin päivän mittaan 190 kierrosta, mikä on tiimin uusi ennätys. Loppusijoitus oli siis 23/43. Kisan jälkeen kausi päättyi ja huipentui tiimin saunailtaan ja päätösbileisiin. Mahtava traditio 😉

Stig 2010

Stig 2010

Tulokset / Kuvat

Kisa 6 kisaraportti: Loppu hyvin, kaikki hyvin

Last modified on 2012-04-07 12:42:30 GMT. 1 comment. Top.

Ennakko

Viimeinen sarjakisa. Viimeinen mahdollisuus mennä koko kisatapahtuma läpi niin, että jokainen Stig pilotti onnistuu. Viimeinen mahdollisuus nostaa sarjasijoitus korkeammalle kuin koskaan aikaisemmin. Edellisen päivän testeissä vauhti oli hieman kateissa, mutta asia oli tarkoitus korjata lämmittelyssä ennen kisaa. No siinähän kävi siitten taas niin, että Stigille traditioksi muodostunut viime hetken paniikki iski päälle kun aivan lämmittelyn loppuvaiheessa oikean etupyörän laakerit hajosivat, aiheuttaen ripeähkön etuhubien vaihdon juuri ennen starttia. Siitä selvittiin ja säädötkin osuivat suhteellisen hyvin kohdilleen.

Joni yrmyilee

Joni yrmyilee

Erä 1 / Joni

Lähtöpaikka 19; Sijoitus 15; Paras kierroaika 59,026
Edellisessä kilpailussa tapahtunutta: Joni lähtee joukon hänniltä, alkukierroksilla edessä oleva spinnaa kolmosmutkassa, Joni rysäyttää päin, auto hajoaa ja kisa jää siihen. Tällä kertaa Joni lähtee joukon hänniltä, kolmannella kierroksella edessä oleva spinnaa kolmosmutkassa, Joni rysäyttää päin.. Tässä vaiheessa katsomossa tuli sellainen nykäsmäinen bon voyage tunne, että jotain tällaista on sattunut joskus ennenkin. Onneksi tällä kertaa Jonilla oli muutama nanosekunti aikaa reagoida tilanteeseen ja törmäys oli kevyehkö eikä päättänyt matkaa tai rikkonut autoa. Mutta aikaa ja sijoituksia siinä meni viemäristä alas. Tämän episodin jälkeen Joni sai ajella pitkät pätkät puhtaassa ilmassa aivan yksin (up yours), kunnes tavoitti edessä kaasuttelevan veijarin. Ohitus ei useista läheltä piti tyyppisistä yrityksistä huolimatta onnistunut, joten Joni ajoi maaliin sijalla 18, joka parani kolmella pykälällä katsastusmiesten suosiollisella avituksella. Kisan jälkeen selvisi, että jarrupalat olivat syystä tai toisesta laahanneet, joten se verotti varmasti vauhtia jonkin verran, mutta mahdotonta arvailla kuinka paljon.

Kolme rinnan

Kolme rinnan

Erä 2 / Tero

Lähtöpaikka 8; Sijoitus 8; Paras kierroaika 58,460
Tekniikkaosasto askarteli tauolla jarruongelman parissa ilmaten ja puhdistaen relevantit osat. Sitten ei auttanut kuin toivoa ongelman katoamista. Raskas kilpakausi oli ilmeisesti hyydyttänyt kisaajia, koska no-show prosentti nousi viimeisessä kisassa normaalia suuremmaksi. Tämä aiheutti Teron sijoituksen paranemisen 12:sta 8:ksi jo ennen starttia. Startin jälkeen se sitten huononikin takaisin alkuasetelmiin Teron jäädessä ekoissa mutkissa pahasti pussiin. Siitä alkoi sitten sinnikäs kohkaus kohti parempia sijoituksia ja seitsemännellä kierroksella paineltiin jo sijalla seitsemän. Proseduurin kohokohtia olivat ohitus nopeassa nelosmutkassa sekä viitosmutkasta alkanut rintarinnan vääntö, joka päättyi onnistuneeseen ulkokautta suoritettuun ohitukseen kasimutkassa. Valitettavasti tässä vaiheessa erän nopein kuski oli vielä takana – heti selän takana ja sehän sieltä tulikin vääjäämättä ohi. Loppukisa oli sitten omassa rauhassa köröttelyä välimatkan taaksepäin kasvaessa, mutta eteenpäin pienentyessä vain marginaalisesti. Loppusijoitus siis kahdeksas ja heti autosta noustua selvisi, ettei se jarruongelma minnekään ollut kadonnut. Taas laahasi palat, prkle!

Stig ja Viemerö

Stig ja Viemerö

Erä 3 / Miika

Lähtöpaikka 4; Sijoitus 5; Paras kierroaika 58,891; YouTube
Nyt tekniikkapuoli kääri sitten hihat oikein tosissaan ja vikamääritysdiagnoosi kertoi, että ongelma johtui liasta jarrumännän ja -sylinterin välissä ja sen laukaisi lämpölaajeneminen. Ongelma myös korjaantui väliaikaisesti aina kun kartti kisan jälkeen jäähtyi. Kaikki kikat otettiin käyttöön. Ongelma poistui väliaikaisesti, mutta Miikan erän jälkeen taas kanitti. Pitää ratkoa myöhemmin.. Itse kisaan Miika starttasi neljännestä ruudusta ja oli ekan mutkan jälkeen hienosti kolmas. Siitä sitten toiseksi ja kärkikaksikko onnistui jopa vetäisemään pienen keulan muihin. Valitettavasti sitten tapahtui taaempana joukossa kolari, jonka lopputuloksena yksi auto oli nelosmutkassa keskellä rataa renkaat kohti pilviä. Onneksi kukaan ei loukkaantunut, mutta kisa keskeytettiin punaisella lipulla ja jostain käsittämättömästä syystä uusi startti tapahtui alkuperäisen lähtöjärjestyksen mukaan eikä sen hetkisen tilanteen perusteella. No Miika tappeli jälleen kärkijoukossa nousten ensin uudelleen toiseksi ja pudoten sitten kolmanneksi ja edelleen viidenneksi. Kärkiviisikko pysyi hyvin kasassa ja pian siihen liittyi kuudenneksi varikkonaapuri. Muutaman kierroksen päästä Team Viemerö esitti mutkassa kahdeksan melko brutaalin manööverin, jonka seurauksena oli raju kontakti. Onneksi sekä Stig että Viemerö pääsivät jatkamaan, mutta kärkinelikkö oli pysyvästi karkuteillä. Miikan ja Viemerön kissa-hiiri leikki jatkui kisan loppuun asti Miikan lähtiessä viimeiselle kierrokselle edellä. Hämmentävän solidaarisuuspuuskan yllättämänä herra Big Stig päätti kuitenkin päästää paremmista sijoista kamppailevat naapurit edelle. Mikäs siinä, mutta samasta raosta pujahti myös Kartelli, joten loppusijoitukseksi Stigille tuli tässä erässä 7, joka hylkäysten myötä nousi viidenneksi.

Yhteenveto

Vika kisa jätti jälkeensä positiivisen tunteen, mutta vain laimean sellaisen. Ei tullut sarjan loppuun mitään huippusuorituksia, mutta toisaalta tuli kaksi kelvollista top 10 sijoitusta ja niiden mukana kiva kasa sarjapisteitä. Perusteellisempi yhteenveto seuraa kausikoosteessa myöhemmin, mutta pikaisena kommenttina todettakoon, että Stigin toinen fosarisarjakausi oli myrskyinen ja siihen mahtui sekä syviä aallonpohjia, että huikeita huippusuorituksia. Loppupeleissä tämä suoritusten epätasaisuus kuitenkin esti ennen kautta asetettujen tulostavoitteiden saavuttamisen. Fossiilisarja vuosimallia 2010 on nyt paketissa, mutta jäljellä on toki vielä koko kilpakauden kruunaava kestävyyskisa, josta Stigillä on viime vuodelta hampaankolossa kana kynittävänä. Siihen tähdätään höyheniä syljeskellen tavoitteena se maaginen top 10.

Kierroksia pyörittiin tällä kertaa yhteensä 78 (käytössä vanha auto), joista lämmittelyssä 24  ja 54 kisassa. Pisteitä napsittiin mukavat 76 kappaletta ja niillä sarjasijoitus hilattiin kauden päätteeksi uuteen Stig ennätykseen 20. Matti Kyllösen kuolemattomin sanoin: Hyvä Pele! Hyvä Suomi!

Stig - kohti uusia seikkailuja

Stig - kohti uusia seikkailuja

Tulokset / Kuvat

Kisa 5 kisaraportti: Crash Boom Bang!

Last modified on 2012-04-07 12:41:44 GMT. 0 comments. Top.

Ennakko

Tämän kisan valmistelulogiikka oli yksinkertaisen nerokas: Viime kisa sujui mainiosti, joten ei kosketa mihinkään. Keturalleenhan se meni. Lähempi kisa-auton tarkastelu paljasti, että takapuskuri oli kiinni enää nippusiteillä, kaikenlaista ruuvia ja pulttia oli poikki tai kadoksissa jne. Joten ei kun askartelemaan. Ja sitten kun auto vihdoin saatiin käynnistyskuntoon, niin eihän se pysynyt käynnissä, joten kaasari vaihtoon. Loppujen lopuksi kaasareita vaihdettiin vielä lähtöruudukossa, samoin bensaseoksia. Eli taas meni loppupaniikin puolelle, kuten Stigillä tapana on. Ei mitään uutta auringon alla.

Bumerangi tukivarsi

Bumerangi raidetanko

Erä 1 / Joni

Lähtöpaikka 16; Sijoitus 20; Paras kierroaika 1:04,773
Joni oli tulessa ensimmäisenä. Allokoitu lähtöruutu oli 21, mutta se muuttui jo gridissä sijoitukseen 16. So far so good. Tällä kertaa Jonin kilpailuosuus oli lyhyt mutta erittäin ytimekäs. Kierros kiivasta taistelua ja sitten raju mälli toisella kierroksella. Kolmosmutkassa oli joku tumpeloinut kalabaliikin, mikä käytännöllisesti katsoen pysäytti kilpailijat ja sinne sekaan Joni paineli niin paljon kuin autosta lähti. Törmäys oli sen verran raju, että vasen eturengas tyhjeni, vasenta raidetankoa voi tästä edespäin käyttää lähinnä bumerangina ja ohjausakselikin kieroontui poliitikon omatunnon muotoiseksi. Loppusijoitus oli muutaman hylkäyksen myötä 20. Onneksi kuski säilyi ainakin päällisin puolin ehjänä.

Erä 2 / Tero

Lähtöpaikka 4; Sijoitus 17; Paras kierroaika 1:00,305
Tero lähti kisaamaan kuume-/kurkkutautitoipilaana, joten lähtökohdat olivat valmiiksi huonot ja ne huononivat entisestään edellisen erän kolarivaurioiden takia. Tekninen tiimi teki parhaansa ja korvasi pahimmin vioittuneet osat vara-auton vastaavilla, mutta silti kartin käyttäytymisestä vallitsi lähtöhetkellä täysi epätietoisuus. Lähtöruutu muuttui allokoidusta kuudennesta pari pykälää paremmaksi ja ykkösmutkassa Tero onnistui roikottamaan auton ulkokautta kolmanneksi. Ajettavuus oli vääntymisten ja korjausten jäljiltä hyvinkin epätäsmällinen ja jonkin verran toispuoleinen, mutta varsinainen ongelma oli totaalinen tehojen puute. Ilmeisesti kolarissa oli myös kaasarille tapahtunut jotain ja pääsuoralla Terosta tultiin aivan heittämällä ohi, useasti jopa monen kuskin voimin. Kierrosajat olivat joukon hitaimpien tasolla ja kaksi sekuntia huonompia kuin mitä lämmittelyssä oli vedetty huolimattomasti vasemmalla kädellä. Kuskin turhautumisen määrä hipoi cumulus pilviä, mutta loppujen lopuksi normaalitehotkaan eivät olisi auttaneet, sillä yhdeksännellä kierroksella keskellä nopeaa nelosmutkaa kiertyi vasen raidetanko irti ja autosta tuli kertaheitolla ohjauskelvoton ruohonleikkuri. Neljän tiimin keskeytettyä aikaisemmin ja yhden hylkäyksen myötä lopputuloksena oli 17 sija.

Miika hakee ohituspaikkaa

Miika hakee ohituspaikkaa

Erä 3 / Miika

Lähtöpaikka 12; Sijoitus 5; Paras kierroaika 58,194
Poikkeuksellisen kolaririkas kisapäivä oli verottanut osallistujia sen verran, että Miikan 18 lähtöpaikka parani heti kättelyssä peräti sijaan 11. Mutta sen jälkeen herra itse piti huolen sijoituksen nostamisesta upeasti, sillä Miikan ensimmäinen kierros oli vähintäänkin säkenöivä. Alkumutkien jälkeen Miika oli taikonut itsensä jo kuudenneksi ja ensimmäisen kierroksen päätteeksi Miika ohitti kaksi kisaajaa kerralla siirtyen peräti neljänneksi. Tämän jälkeen kärkiporukka pysyi hyvin kasassa ja Miika siinä mukana sijoituksen tippuessa hiukan. Vääntö oli tiukkaa; kilpurit olivat lähes jatkuvasti rinnakkain ja välillä jopa hieman päällekäin. Suurimman osan kisaa Miika ajoi viidentenä ja kuudentena. Kisan loppupuolella muutaman kierroksen seitsemäntenä kunnes kuittasi yhden kisaajan pari kierrosta ennen maalia tullen ruutulipulle kuudentena. Se olisi jo sellaisenaan ollut Miikan paras sijoitus, mutta sekin parani vielä pykälällä yhden hylkäyksen seurauksena. Tosin omankin menopelin laillisuus oli pienestä kiinni Stigin jouduttua ensimmäistä kertaa perusteelliseen tekniseen katsastukseen, jossa moottorin palotilan riittävyys oli hyvinkin marginaalinen. Joka tapauksessa loistosuoritus Miikalta epäsymmetrisesti käyttäytyneellä autolla. Sekä kierrosajan, että sijoituksen näkökulmasta.

Yhteenveto

Kauden viides osakilpailu tarjosi tapahtuman kaikilla mausteilla: kolari, tekninen vika ja huipputulos. Valitettavasti Stig ei onnistunut tuloksellisesti jatkamaan siitä mihin edellisessä osakilpailussa lopetti, mutta onneksi päivä päättyi hyvään kisaerään. Tekisi mieli todeta, että tästä on hyvä jatkaa, mutta ottaen huomioon kaikki vääntyneet osat, palasina olevat moottorit ja mystiset kaasariongelmat, se olisi megalomaanista liioittelua. Silti, tästä jatketaan.

Kierroksia yhteensä n.43 (käytössä vanha auto), joista lämmittelyssä 12  ja 31 kisassa. Pisteitä kerääntyi tiimille suhteellisen vaatimattomat 63, mutta sarjasijotus kuitenkin nousi niiden turvin yhdellä pykälällä ollen ennen viimeistä osakilpailua jaettu 26.

Tulokset / Kuvat

Kisa 4 kisaraportti: Tulos, ulos ja tulos

Last modified on 2012-04-07 12:40:39 GMT. 0 comments. Top.

Ennakko

Fossiilisarjan kesätauko päättyi päristen neljänteen osakilpailuun. Stigin osalta ilmassa oli normaalikäryjen lisäksi myös lievää optimismia. Sen ainesosina olivat uusi auto, joka sai kisakasteensa fosareiden kesätauon aikana Kaanaan radalla sekä uusi setti Vega SL8 renkaita, joiden pitäisi tarjota pitoa huomattavasti aiempia kisoja enemmän. Myös kisapaketti oli koottu jo edellisenä päivänä, joten kaiken piti olla valmiina H-hetken lähestyessä. Kun sitten lämmittelyssä kisapaketti testattiin, sen havaittiin olevan lähes sekunnin hitaampi kuin toinen auto. Eikun vaihtamaan renkaita ja rattia ja konekoppaa ja pakoputkistoa. Vahvasti näyttää siltä, että kisavalmisteluiden huolellisuudesta riippumatta lopussa tulee aina paniikki.. Loppujen lopuksi kisa ajettiin siis vanhalla autolla, kolmosmoottorilla ja uusilla kumeilla. Tällä kertaa paketti kasattiin oikein ja itse kisassa kokonaisuus toimi loistavasti.

Neljännen kisan tunnelmia

Neljännen kisan tunnelmia

Erä 1 / Tero

Lähtöpaikka 12; Sijoitus 5; Paras kierroaika 58,017
Tero allokoitiin ensimmäiseen erään ja äijä sai samalla suurimman hyödyn uusista kumeista. Vaadittiin siis tuloksia. Kisa käynnistyi heti onnellisten tähtien alla kun Tero pääsi puikkelehtimaan muutamien tönimisjumien ohi, esitti pari oppikirjaohitusta ja nosti sijoituksensa kahden kierroksen aikana kuudenneksi. Ja neljännellä kierroksella edelleen viidenneksi. Tässä vaiheessa eteenpäin olikin jonkin verran matkaa ja sitä Tero alkoi sauhuamaan vimmaisesti kiinni. Vaan takaapa yllätti kahdeksannella kierroksella yksi kilpakumppani ja sijoitus oli jälleen kuudes. Näin olisi tod.näk. menty loppuun asti ellei Tero olisi päässyt aitiopaikalta seuraamaan kolarointia suoraan edessä, jolloin viides sija tuli ikään kuin lahjana. No, kaikki otetaan vastaan. Kaiken kaikkiaan kisa oli ehjä ja tuloksellisesti hyvä. Kierrosaikakin oli erän neljänneksi nopein alle kymmenyksen nopeimmasta ajasta.

Erä 2 / Miika

Lähtöpaikka 22; Sijoitus 15; Paras kierroaika 58,550

Miika lentää

Miika lentää

Miikan rakettinousu hänniltä lähelle kympin sakkia edellisessä osakilpailussa oli tauosta huolimatta vielä tuoreessa muistissa ja nyt oli tarkoitus tehdä sama taikatemppu uudestaan. Mahdollisuudet tähän paranivat kun lähtöpaikka koheni jo ennen starttia pari riviä.  Kisan alku enteilikin samanlaista agressiivisen menestyksekäastä nousua kuin mihin Miikalta ollaan totuttu. Ensimmäisen kierroksen jälkeen sijoitus oli jo kahdeksastoista ja siitä viisi kierrosta eteenpäin joka kierroksella vyölle tuli vähintään yksi päänahka. Yhden tiimin edustaja tosin oli tainut pudota kokoomislinjalta ennen kuin ajoetikettiä jaettiin, päätellen siitä innokkuudesta jolla kyseinen kuski työnsi Miikaa ulos radalta. Tässä vaiheessa Stig kuski näki punaista, huusi apuun FIA:ta, YK:ta ja Animaliaa ja niiden tehottomuuteen kyllästyneenä otti käyttöön vivahteikkaan elekielen. Onnistuihan se ohitus lopulta. Onneksi siitä ei jaettu tyylipisteitä. Kierrosten kuusi ja kymmenen välillä oltiin tilanteessa, jossa Miika ajoi sijalla 13, mutta heti edessä oli tiivis nippu kuskeja ja mahdollisuudet top 10 sijoitukseen näyttivät erinomaisen hyviltä. Kymmenennellä kierroksella Miika käväisi hetkellisesti jo kahdentenatoista, mutta sitten kolisi ja lujaa. Kasimutkaan tultiin kaasu pohjassa kolme rinnakkain Miika uloimmaisena. Tässä leikissä Miikalle jäi käteen tikkarin karvaisempi puoli kun Stigin kilpuri lähti tilanteessa lennokkaaseen vaakakierteeseen päätyen pitkälle nurmikon puolelle. Se kuitenkin pysyi käynnissä ja Miika pomppi sen jättimäistä albiinosammakkoa muistuttaen takaisin radalle. Nyt sijoitus olikin sitten masentava yhdeksästoista. Kaksi autoa Miika ehti ohittaa ennen ruutulippua, yksi liputettiin teknisellä pois ja yksi hylättiin katsastuksessa, joten Miikan loppusijoitus oli 15. Mutta tapahtumien ja tiukkojen tilanteiden  määrässä mies oli ylivoimainen voittaja.

Joni kolmantena

Joni kolmantena

Erä 3 / Joni

Lähtöpaikka 5; Sijoitus 7; Paras kierroaika 58,980
Joni lähti ensimmäisen kerran karting kilpaurallaan tappelemaan kunniasta ja maineesta kärkiporukasta. Viides lähtöruutu ja hyvin toimiva auto antoivat mahdollisuuden yrittää ensimmäistä top kymppi sijoitusta. Joni starttasi matkaan päättäväisen ennakkoluulottomasti ja homma lähti käyntiin enemmän kuin hyvin. Alkumutkissa Joni nousi neljänneksi ja kolmannen kierroksen alussa jo kolmanneksi. Tässä vaiheessa kaikki näytti häikäisevän loistavalta, mutta kisan edetessä alkoi Jonin vauhti suhteessa lähimpiin kilpailijoihin pikkuhiljaa hiipua sijoituksen säilyessä kuitenkin top kympin keskivaiheilla. Kun matkaa maaliin oli kuusi kierrosta alkoi taivaalta tulla vettä. Tämä tästä vielä puuttuikin.. Onneksi yläkerran ukko tajusi panna hanat ajoissa kiinni, eikä koko kisa mennyt vesileikeiksi. Loppujen lopuksi Joni kaasutteli maaliin sijalla seitsemän yhden kisaajan päästyä yllättämään Jonin viimeisen kierroksen ysimutkassa röyhkeyden rajoja hipovalla manööverillä. Tuloksena kuitenkin erinomaisen ajon päätteeksi uran kirkkaasti paras loppusijoitus ja hyvä mieli. Miehen omin sanoin: ”Paras kisa ikinä!”

Päivän työ tehty

Päivän työ tehty

Yhteenveto

Nyt oli kohdallaan vauhti ja tuloksetkin melkein. Kaksi top 10 sijoitusta ja kolmaskin olisi tullut ilman kolaria. Sen sijaan tuli näyttävä ilmalento ja runsaasti elämänkokemusta. Joka tapauksessa nyt tiedetään, että kisapaketti kulkee ja Stig kuskit osaavat sitä lujaa kuljettaa. Tuloskäyrä, motivaatiokäyrä, onnellisuuskäyrä ja pari muutakin käppyrää ovat nousevia ja hyvä niin. Kauden ja koko kilpauran paras pistesaldo taskussa voidaan tyytyväisenä todeta, että tästä on hyvä jatkaa. Ensi kerralla tähdätään siihen, että kaikki kolme kuskia saavat maksimoitua omat suorituksensa samassa osakilpailussa, jolloin nousu sarjataulukossa olisi vähintäänkin rakettimaista. Kisapäivä päättyi taas kannattajajoukon seurassa rallimakkaroiden perusteelliseen käristämiseen. Tästä alkaa tulla sellainen hyvä tapa..

Kierroksia yhteensä n.85, joista lämmittelyssä n. 30 (puoliksi uudella ja vanhalla autolla) ja 54 kisassa (vanha auto). Pistekertymä oli Stigin oma ennätys, eli 78 ja niillä sarjasijotus nousi hulppeat kymmenen pykälää ollen tällä hetkellä jaettu 27.

Tulokset / Kuvat

XON cup III – Kaanaa kisaraportti: Huh, hellettä!

Last modified on 2012-04-07 12:39:49 GMT. 0 comments. Top.

Kupletin juoni: Stig ensimmäistä kertaa Tattarisuon kotikentän ulkopuolella osallistumassa fossiilisarjan ulkopuoliseen kisaan. Perustiedot Kaanaan radasta ja XON cupista löytyvät tästä artikkelista. Stigille kyseessä oli ainoastaan vieraan radan ja kilpasarjan tunnustelu ilman tulostavoitteita ja pääpaino olikin sen mukaisesti rennossa hauskanpidossa eikä otsaryppyisessä kymmenysten nipistämisessä ja pisteiden laskemisessa.

Stig leiri Kaanaassa

Stig leiri Kaanaassa

Lauantai

Vaikka virallinen kisatapahtuma vedettiin läpi sunnuntaina, Stigin osalta viikonloppu oli kaksipäiväinen. Paikalle saavuttiin lauantaina alkuiltapäivästä ja puoli kolmen aikoihin päästiin radalle. Paikalla oli myös joukko muita seuraavan päivän kisaan osallistuvia tiimejä. Kaanaan radan opettelun lisäksi nyt päästiin ensimmäistä kertaa ottamaan tuntumaa Stigin uuteen kilpuriin. Alku oli vähintäinkin lupaava ja uusi auto vaikutti sekä nopeudeltaan että käyttäytymiseltään olevan hyvin lähellä Stigin kisa-autoa, ellei jopa hieman parempi. Varikon konkarit tiesivät kertoa, että Kaanaassa hyvä kierrosaika Raketeilla alkaa 48:lla ja kymmenysosien pitäisi vielä pysyä pienehköinä. Ekoilla stinteillä mentiin vielä hieman 50 sekunnin päälle ja ihmeteltiin radan huimia nopeuksia. Siitä kierrosaikoja hiottiin tasaisen varmasti alaspäin kunnes päivän päätteeksi vuorossa oli tiimin sisäinen shoot-out, jossa panoksena kerskailuoikeuksien lisäksi oli se, että nopein kuski sai kunnian edustaa Stigiä seuraavan päivän aika-ajoissa. Kullakin kuskilla oli viisi kierrosta aikaa tehdä oma noteerauksensa. Ensimmäisenä Joni tykitti taululle ihan kunnioitettavat 49,79. Miika heitti oman vastauksensa heti perään: 49,33. Viimeisenä ajovuorossa Tero ja tuloksena murtautuminen omalle sekuntiluvulle: 48,94. Aika-ajo kuski oli valittu ja ajot ohi lauantain osalta.

Seuraavaksi vuorossa oli kisapaketin kasaaminen. Stig päätyi käyttämään uutta runkoa itse kisatapahtumassa. Päätökseen vaikutti hyvän ajettavuuden lisäksi se, että ykkösautossa oli yksi ratin sakara murtunut. Siitä autosta kuitenkin siirrettiin parhaat osat kisaa varten uuteen autoon, tärkeimpänä rengassetti, joka tarjosi vähemmän käytettynä selkeästi paremman pidon. Kisapaketin kokoamisen ohessa ja varsinkin siitä eteenpäin ilta sujui tiimi henkeä nostattaen rattoisissa merkeissä. Kaanaan varikkoalue oli Stigin lähes eksklusiivisessa käytössä ja upea motorhome tarjosi mainiot audiovisuaaliset puitteet illan viettämiseen ja majoittumiseen. Grillimuona ja asiaan kuuluvat ruokajuomat maistuivat myös..

Valmistelut

Sunnuntain valjetessa ilmassa oli muitakin höyryjä kuin bensasellaisia.. Vähitellen päästiin valmistelurutiineihin ja hoidettiin ilmoittautumiset, katsastukset ja ajajakokous pois alta. Tässä vaiheessa selvisi, että järjestävän seuran diktaattorimaisella päätöksellä Stig ei kilpailisi omalla nimellään vaan pseudonyymin ”The Stig’s finnish brothers” alla. Myös kilpanumero olisi poikkeuksellisesti 177 tutun seiska-seiskan oltua XON cupissa jo varattu. Hyvin nopeasti kävi myös selville, että kuskeille päivästä tulisi tuskallisen kuuma. Lämpötilat Kaanaan helteisessä pätsissä huitelivat jossain saunan tulipesän ja sulan laavan välimaastossa eikä ajohaalarin ja kypärän päälle vetäminen tuntunut juurikaan houkuttelevalta ajatukselta. Ensimmäinen ajotapahtuma oli 20 minuutin vapaa harjoittelu ja siinä ajovuorossa oli Miika. Tarkoituksena oli vain pikaisesti selvittää, että toimiiko edellisenä iltana kasattu kisapaketti ja toimihan se. Ainoastaan rengaspaineita hiukan pudotettiin pidon lisäämiseksi. Mies oli jo lyhyen ajotapahtuman (6 kierrosta) jälkeen kuin uitettu koira, mukaanlukien myös haju. Rata tuntui kuitenkin olevan nopeassa kunnossa kun Miika paahtoi heti 48,669. Tämä antoi jo vähän viitteitä, että itse kisaerissä oli lupa odottaa hurjia kierrosaikoja.

Tero relaa

Tero relaa

Aika-ajo / Tero

Sijoitus 17; Paras kierroaika 48,035
Sitten itse asiaan. Stig tiimin ensimmäinen aika-ajo ja kymmenen minuuttia aikaa iskeä pöytään aika, joka antaisi kohtuulliset lähtöasetelmat ekaan kisaerään. Ja Terohan paahtoi ja paahtui kolmentoista kierroksen ajan minkä pääsi. Tuloksena 48,035, mikä oikeutti 28 kilpailijan joukossa sijoitukseen 17. Ihan kohtuullinen tulos Kaanaan ensikertalaiselta. Tästä oli hyvä jatkaa itse kisaan.

Erä 1 / Tero

Lähtöpaikka 17; Sijoitus 17; Paras kierroaika 47,899
Ensimmäiseen erään lähtöpaikat siis määräytyivät aika-ajojen perusteella, joten edessä oli 16 autoa ja takana 11. Suunnitelma oli ottaa ensimmäinen kierros varovasti, yrittää hakea kisarytmi ja toivoa että ruutulippu heilahtaa ennen kuin lämpöhalvaus iskee. Lähdössä tulikin yhden sijan menetys ja myöhemmin ekalla kierroksella meni myös toinen kun radan loppuosan mutkayhdistelmässä kolaroitiin eikä Tero pystynyt kolaria väistämään vaan jysäytti kilpakaverin perään sen verran kovalla vauhdilla, että keula nousi ihan kunnolla ilmaan. Schön! Mitään ei kuitenkaan tuntunut hajonneen, joten ei muuta kuin lusikka pohjaan. Loppukisa sujuikin sitten ihan siististi. Kaksi kaveria tuli selkä edellä vastaan ja niistä Tero painoi ohi. Yksi kisaaja meni valitettavasti päinvastaisen suuntaan tulosluottelossa, joten lopputuloksena oli lähtöpaikkaa vastaava 17 sija. Taskuun jäi myös Stig tiimin viikonlopun nopein kierrosaika.

Joni lähtömuodostelmassa

Joni lähtömuodostelmassa

Erä 2 / Joni

Lähtöpaikka 17; Sijoitus 19; Paras kierroaika 48,397
Ennen toista erää Stigin tekniikkaosasto oli kiireinen kun konekopan kansimutteri oli (taas) irronnut. Nyt Miika askarteli siihen pikavauhdilla kestävämmän ratkaisun ja Joni ehti sopivasti mukaan starttiin. Jonilla päivän ensimmäiset kierrokset olivat suoraan kisan lämmittelykierrokset, joten tuntuma autoon tuli oikeastaan vasta itse kisassa. Lähtö meni kerran uusiksi, mutta toisella yrityksellä päästiin matkaan. Ekalla kierroksella Joni menetti yhden sijan ja muutama kierros myöhemmin vielä toisen. Sen jälkeen 19 paikalta löytyi omaa vauhtia hyvin vastannut rako, jossa Joni kruisaili kuin vakionopeuden säädin päällä loppukisan ajan. Välimatka edessä ajaviin kasvoi hitaasti ja tasaisesti, mutta samoin kävi myös takanatulevien kanssa, joten tiukkoja kisatilanteita ei päässyt syntymään.

Miikan vuoro hikoilla

Miikan vuoro hikoilla

Erä 3 (finaali 1) / Miika

Lähtöpaikka 19; Sijoitus 27; Paras kierroaika 48,006
Miikalle lankesi kyseenalainen kunnia ajaa Stigin osuus ensimmäisestä finaalilähdöstä. Finaalissa tarjolla olleet tuplapisteet olivat Stigille täysin yhdentekeviä, mutta kisapituus oli 15 kierroksen sijasta 20 ja se kuullosti tässä helteessä epäinhimilliseltä. No, loppupeleissä sillä ei ollut merkitystä. Aikasempien erien tapaan ensimmäisellä kierroksella tuli yksi sijoitus takkiin. Muutaman kierroksen jälkeen Miika löysi radalta oman taisteluparinsa, jonka kanssa sijoitukset vaihtelivat toistuvasti edestakaisin. Hauskuus kesti 14 kierroksen alkuun asti, jolloin Miikan tekniikkakorva kuuli hälyyttäviä ääniä konehuoneesta ja parkkeerasi kartin välittömästi radan sivuun. Erän jälkeen kilpuri pikavauhdilla varikolle vika-analyysiin. Ilmeni, että yksi mutteri, jolla pakoputki oli kiinni koneessa oli irronnut ja mennyt läpi vauhtipyörästä. Stigin kisakone oli ainakin tämän kisatapahtuman osalta historiaa. Tässä vaiheessa Stigillä olisi ollut mahdollisuus pikaiseen koneen vaihtoon, mutta tiimi päätti yksimielisesti pakata kamat kasaan ja lähteä uimaan 😉 Kaikki se mitä tältä viikonlopulta lähdettiin hakemaan oli nimittäin jo saavutettu ja nyt oli virkistäytymisen ja kotimatkan aika. Se, että kolme kisaerää jäi näin ajamatta ei haitannut ketään.

Tiimikuva Kaanaasta

Tiimikuva Kaanaasta

Yhteenveto

Stigillä ei XON cupin osakilpailua varten ollut tulostavoitteita, mutta kaikki epä-tavoitteet täyttyivät komeasti. Tarkoitus oli haistella uusia tuulia fosarisarjan ulkopuolella ja nehän haisivat samalle bensan katkulle ja kumin kärylle kuin Helsingissäkin. XON sarjan vauhti katsastettiin ja oma vauhti vieraalla radalla mittautettiin. Lopputuoksena voidaan todeta, että Stig pystyy myös näissä ympyröissä ajamaan uskottavasti keskikastissa, mutta kärkiporukkaan ei ole asiaa. Oikeastaan ainoa negatiivinen yksityiskohta oli parhaan moottorin rikkoutuminen. Kaanaan rata tuli kierrettyä kaiken kaikkiaan 202 kertaa, joista 82 ykkösautolla lauantaina ja 120 uudella kakkosautolla (50 lauantaina ja loput kisapäivän tapahtumissa).

Tulokset / Kuvat Kaanaan viikonlopusta

Kisa 3 kisaraportti: Po-po-po-podium!

Last modified on 2012-04-07 12:38:27 GMT. 0 comments. Top.

Ennakko

Kahden alakanttiin menneen osakilpailun jälkeen jäljellä vielä yksi ennen koko heinäkuun kestävää kesätaukoa. Muutamassa testisessiossa hetken hallussa ollut, mutta savutta ilmaan kadonnut huippuvauhti ei valitettavasti ollut löytynyt. Runkoa oli saatu entistä paremmaksi, mutta lievään konetehojen puutteeseen eivät olleet tehonneet mitkään poppakonstit. Tosin viimeisen testisession pilasi märkä rata, joten pieni toivonkipinä kyti Stig kuskien henkilökohtaisessa palotilassa. Pienikin kierrosaikaparannus suhteessa kilpailijoihin kun voisi merkitä ihmeitä sijoitusten kannalta. Lämmittely ennen kisaa ei luvannut aikojen puolesta hyvää ja kääntyi katastrofaalisen huonoksi esikatsastuksessa, jossa katsastushenkilökunta huomasi murtuman keulassa. Ei kun Miika kirosanojen saattelemana hitsipillin ääreen. Ei aivan ideaali valmistautuminen.

Erä 1 / Joni

Lähtöpaikka 12; Sijoitus 21; Paras kierroaika 59,747; YouTube

Joni - lonely rider

Joni - lonely rider

Jonille tosiaan hitsattiin autoa kasaan vielä kymmenen minuuttia ennen starttia ja viimeiseen asti oli epävarmaa pääseekö mies ollenkaan starttaamaan. Kyllä pääsi, mutta auton säädöt olivat vähän niin ja näin, eikä esim. pakoputken holkkia ehditty vaihtaa parempaan eikä lisäpainoja kiinnittää penkkiin (tätä kompensoitiin pistämällä tankki lähes täyteen bensaa). Joni lähti matkaan jälleen kerran kuskijoukon keskeltä 12 ruudusta, mikä kertoo enemmänkin muiden Stig-kuskien ambitioista ja Jonin sopeutuvaisuudesta kuin mistään muusta. Lähes kaksi kierrosta päivän ensimmäinen Stig pilotti piti kimppakivaa keskijoukossa, mutta sitten kolisi. Ysimutkassa edessä olevat kilpailijat suorittivat hämmentävän äkkijarrutuksen. Joni ei ehtinyt edes kissan ensimmäistä tavua tapailla, kun ohjelmassa oli seuraava tapahtumasarja: lukkojarrutus, perätörmäys, auton hyppypomppu, kirosanoja, nurmikon leikkausta, Jonin hyppypompputyöntö, lisää kirosanoja, kisan jatkaminen yli puoli kierrosta muiden perässä. Samassa rytäkässä keskeytti kaksi tiimiä ja yksi ajoi varikolle korjautettavaksi. Tästä eteenpäin Joni olikin sitten yksinäinen ratsastaja eikä sijoitus liikkunut suuntaan eikä toiseen. Auton mies toi kuitenkin maaliin, eikä se edes hämmästyttävästi ollut kärsinyt juurikaan vaurioita. Kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa Tero ja Miika olivat pitäneet huolta kolarointikiintiöstä, joten Jonin olikin jo aika kantaa oma kortensa kekoon. Elämä on. Mutta.. jokainen epäonnistuminen on askel kohti onnistumista, kuten seuraavat erät todistavat.

Erä 2 / Miika

Lähtöpaikka 25; Sijoitus 12; Paras kierroaika 58,730; YouTube
Teron kahden vähemmän onnistuneen perälähdön jälkeen tämänkertainen ohitusfestivaali oli pedattu Miikalle. Ennen starttia Miika teki / teetätti lähes summamutikassa isohkot säätömuutokset autoon ja ne osuivat hämmästyttävän hyvin kohdalleen. Ainoastaan rengaspaineet olivat liian suuria mikä aiheutti pidon puutetta. Lähdössä Miika jäi hieman pussiin ja meni ensimmäiseen mutkaan sisään viimeisenä, mutta kolmannen mutkan ulostulossa herra oli loihtinut itsensä jo kolmen auton edelle. Siitä eteenpäin Miika otti maalikseen yksi kerrallaan aina edessä näkyvän selän ja haki ohituspaikan kofeiinihumalaisen oravan kärsivällisyydellä, mistä yllä videoesimerkki. Mikroautoilu todellakin oli kontaktiurheilua puhtaimmillaan. Ohituspaikkoja löytyi mitä kummallisimmista radan osista, eikä suuri joukko kilpailijoista tiennyt mikä niihin iski (toisiin kuvainnollisesti ja toisiin kirjaimellisesti) Miikan yrmytessä kohti kärkeä. Nousu jatkui ripeänä sijalle 12 asti, jonka jälkeen edessä ajavilta löytyi sen verran vauhtia ettei Miika saanut ajettua heitä kiinni. Tuloksena oli kuitenkin Stigin historian suurin sijoitusparannus, 25->12, eli 13 pykälää. Loistava suoritus! Kisan jälkeen katsastusjonossa olikin sitten keskusteltavaa kilpakumppaneiden kanssa – keskusteluiden sävy oli nöyrä. Ja kisakilpurimme katteet muistuttivat enemmän muovailuvahaa kuin mitään autourheiluun liittyvää..

Erä 3 / Tero

Lähtöpaikka 3; Sijoitus 3; Paras kierroaika 58,661; YouTube

Tero ajoi kolmanneksi

Tero ajoi kolmanneksi

Tällä kertaa Stigin isoimmat tulospaineet olivat Teron harteilla. Kolmosruudusta piti olla mahdollisuudet hyvään sijoitukseen. Pitäen mielessä edellisten kisojen tapahtumat, ykköstavoite oli kuitenkin tuoda auto maaliin kolaroimatta. Mekaanikko-osasto oli käyttänyt kaikki kikkakirjastonsa parhaat temput palauttaakseen kartin kilpailukuntoon. Edellisessä erässä (johon Stig siis ei osallistunut) oli tarvittu lääkintähenkilökuntaa radalle (YouTube) ja tämän aiheuttaman viivästyksen johdosta jäljellä olevia eriä jouduttiin lyhentämään. No sehän sopi suunnitelmiin, koska nopeimmilla tiimeillä oli siten vähemmän aikaa raivata tietänsä kärkeen. Lähtö meni Terolta aivan nappiin. Ekassa mutkassa kakkoseksi ja kolmannessa kärkeen. Sen jälkeen pää viidentenä renkaana karkuun. Ilo jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi lähdön mentyä uusiksi lähtöryhmityksen epäonnistumisen takia. Toisaalta kisa lyheni taas kahdella kierroksella. Uusi lähtö ja taas yhden sijoituksen paraneminen ekassa mutkassa. Tällä kertaa Tero ei kuitenkaan onnistunut nostamaan Stigin valkoisia värejä kärkeen, vaan putosi ekalla kirroksella takaisin kolmanneksi. Toisella kierroksella kasimutkaan mentäessä oli jo ohituspaikka kakkoseksi pedattu, mutta Tero joutui himmaamaan sen tilaisuuden keltaisten lippujen takia. Kierrosta myöhemmin samassa paikassa ohitus sitten tapahtui. Johtava tiimi oli repäissyt jo keulaa, mutta seuraavat kierrokset Tero ajoi kuin piru puskurissa yrittäen repiä eroa taakaa-ajajiin. Tämä näkyi yliyrittämisenä ja jarrutukset jäivät jatkuvasti liian myöhäiseksi. Tämän seurauksena Tero pysyi kiireisenä kun kartti meni ohjaamo täynnä käsiä mutkat läpi käyttäen radan ja kanttareiden koko leveyden millilleen hyväksi. Vauhti oli kuitenkin aika hyvin kohdallaan ja toinen sija säilyi lähes loppuun asti. Muutama kierros ennen maalia tärkeä ysimutka meni sitten räpeltelyksi ja sen seurauksena Team Viemerö tuli pääsuoralla ohi. Lopputuloksena oli kuitenkin Stigin paras sijoitus ja ensimmäinen top 3:ssa. Ei paha! Jännitysnäytelmän loppunäytös käytiin sitten katsastuksessa, jossa minimipainorajaan ei jäänyt yhtään marginaalia. Tuurilla hyvin optimoitu.

Yhteenveto

Vihdoinkin Stigin kova työ ja raju yritys palkittiin myös tuloksellisesti. Voittajan on ehkä helppo hymyillä, mutta kyllä nämäkin tulokset saivat Stig kuskit hehkumaan. Tekniikan puoli ansaitsee erityiskiitokset sähäkästä toiminnasta. Ennen ekaa erää taiteilu lainavehkeillä hitsaten auto ajokuntoon; ennen toista erää kiireessä ja paineessa suoritettu takarattaan ja ketjujen vaihto sekä kaasarin pikapuhdistus; ja vikaa erää varten auton muovaileminen takaisin kilpurin näköiseksi ja säätöjen optimointi olivat tällä kerralla avain menestykseen.

Fossiilisarja jää nyt kesätauolle, mutta Stigillä on innovatiivisia suunnitelmia kyseiseksi ajaksi. Niistä lisää myöhemmin tällä samalla Stig kanavalla.

Kierroksia yhteensä n.115, joista lämmittelyssä n.65 (n.15 vanhalla autolla suoritettu kisakoneen sisäänajo ja n.50 uudella autolla) ja 50 kisassa. Pisteitä ropisi tilille mukavat 69 ja sarjasijoitus nousi niiden myötä 4 pykälällä ollen nyt sarjan puolivälissä 37.

Tulokset / Kuvat

Kisa 2 kisaraportti: Askel oikeaan suuntaan

Last modified on 2012-04-07 12:37:04 GMT. 0 comments. Top.

Ennakko

Ensimmäisen kisan pannukakun jälkeen Stig ei ole käynyt radalla kuin kerran, mutta se olikin paras testisessio ikinä. Uusi kone vaikutti magic bulletilta ja vauhti löytyi välittömästi. Stigin kausi ottaa käytännössä uuden startin ja nyt pitäisi kalustoarsenalin puolesta kaiken olla kunnossa. Vaan eipä nuolaista ennen kuin tipahtaa. Ko testisession jälkeen koneeseen oli tuunattu tarvittavat toleranssit eikä se enää ollutkaan ihan niin priima. Huomattavasti parempi toki kuin edellinen kisakone, muttei ihan sitä mitä testit olivat antaneet odottaa. Kun rungon säätöjenkin kanssa oli vähän hakemista, niin lämmittelyn kierrosajoissa Stig oli sekunnin verran terävintä kärkeä perässä. Puoli sekuntia enemmän kuin mitä odotettiin..

Erä 1 / Tero

Lähtöpaikka 24; Sijoitus 20; Paras kierroaika 58,263; YouTube

Tero kypärässä

Tero kypärässä

Vihoviimeinen lähtöruutu päivittyi paria pykälää ylemmäs. Ei suurta vaikutusta. Edelleen kaikki kilpailijat edessä odottamassa ohitetuksi tulemista. Tarkoitus oli ykköskisan tapaan nostaa sijoitusta reippaasti ylöspäin top kympin ollessa tavoitteena. Ja ykköskisan tapaan haaveeksi jäi. Lähtökiihdytys oli mainio ja suunnitelma toimi kuin rasvattu aina ensimmäisen kierroksen toiseen mutkaan saakka, jossa Teron edessä otettiin hieman kontaktia ja tätä välienselvittelyä väistäessä kehkeytyi ketjureaktio, jonka seurauksena Tero päätyi nurmikolle työntämään autoa radalle. Ei taas! Tällä kertaa kilpuri pysyi käynnissä, mutta aikaa tuhlaantui n. 15 sekuntia. Jorma kuskin otsassa aiheutti pullistuman kypärään, mutta siitä huolimatta Tero lähti ajamaan horisonttiin kadonnutta joukkoa takaa vesikauhuisen pitbull-terrierin raivolla. Ja tulihan sieltä lopulta muutama kaveri selkä edelle vastaan. Kolme kivaa ohitusta myöhemmin ja muutaman teknisen ongelman avittamana Tero löysi itsensä ruutulipulta sijalta 20. Tulos ei todellakaan tyydytä ottaen huomioon, että kierrosajat olisivat riittäneet taisteluun siellä kymmenen kärjen tuntumassa.

Erä 2 / Joni

Lähtöpaikka 13; Sijoitus 21; Paras kierroaika 59,608; YouTube

Joni kaasuttaa pääsuoralle

Joni kaasuttaa pääsuoralle

Jonia oli Tattarisuolle saapunut sparraamaan innokas kannattajajoukko. Tämä siis herralle itselleen yllätyksenä. Matkaan Joni pääsi ruudusta 13 ja avauskierroksella takkiin tuli muutama sijoitus. Sen jälkeen Joni intoutui faniensa iloksi vimmaiseen taisteluun, jossa sijoitukset vaihtelivat välillä 15-19 sekä ylös- että alaspäin, sekä sisä- että ulkokautta. Vähitellen vauhti suhteessa lähimpiin kilpakumppaneihin alkoi kuitenkin hiipua ja isompi takaisku (kirjaimellisesti) tuli sitten viitosmutkassa, jossa kilpakumppani päästeli oikein kunnolla Jonin auton perään. Kolaroija ansaitsi tästä tempauksesta itselleen ja tiimilleen varoituksen, mutta sehän ei tuo menetettyjä sijoituksia takaisin. Lopulta Joni oli ruutulipulla sijalla 21.

Erä 3 / Miika

Lähtöpaikka 2; Sijoitus 8; Paras kierroaika 58,499; YouTube

Big Stig

Big Stig

Kun lähtöruudut oli arvottu ja tiimin sisällä jaettu ajovuorot, vaikutti että Miikalla on tuhannen taalan paikka ja elämänsä tilaisuus samanaikaisesti. Eturivi ja kovimmat tiimit kaukana takana. Vähintään Stigin kaikkien aikojen paras eräsijoitus piti olla tulossa, eikä voittokaan vaikuttanut mahdottomalta. Vaan lämmittelyssä ja edellisissä erissä oli käynyt jo selväksi, että vauhti ei moiseen riitä, joten uusi tavoite oli top 10 aseman puolustaminen. Ensimmäisestä mutkasta Miika tuli ulos kolmantena ja sen sijan herra säilyttikin useamman kierroksen ajan. Pikkuhiljaa takaa puskettiin kuitenkin lähemmäksi ja yksi kerrallaan sieltä alkoi tulla ukkoa ohitse. Miikan vauhti oli kuitenkin sen verran kohdallaan, ettei niitä ohituksia tullut ovista ja ikkunoista vaan sijoitus säilyi kirkkaasti kymppisakissa. Lopputulos oli kahdeksas. Se sivuaa Miikan kaikkien aikojen parasta eräsijoitusta ja on tämän kauden ensimmäinen tuloksellinen valopilkku Stig tiimille. Alkukauden tuloskatastrofien jälkeen tämä tuntui kohtuulliselta kisapäätökseltä.

Yhteenveto

Kypärä kallellaan

Kypärä kallellaan

Kakkoskisa jätti jälkeensä hieman kaksijakoiset tunnelmat. Toisaalta verrattuna ekaan kisaan, vauhti oli paljon lähempänä sitä mitä pitäisi. Kierrosajoissa ero kärkeen yli puolittui. Toisaalta taas edeltävät testit olivat nostaneet odotukset kilpailukyvystä todella korkealle eivätkä odotukset todellakaan realisoituneet kisassa. Kun lisäksi edes puutteelisen vauhdin mahdollistamia tuloksia ei kyetty täysin maksimoimaan, niin kokonaisarvosana menee vääjäämättä pettymyksen puolelle. Nyt ei auta muuta kuin kääriä hihat, tuunata konetta, testata miljoona asiaa rungossa ja tehdä muutenkin kaikki tehtävissä oleva – mitä ikinä se sitten lieneekään – että sekä kilpailukyky että tulokset paranevat Stigin kunnialle sopiviksi. Ilta päättyi kuitenkin ainakin kuvainnollisesti onnellisten tähtien alla kun Stig tiimi kokoontui muutaman sitkeimmän kannattajan kanssa käristelemään rallimakkarat. Hyvä ruoka, parempi mieli..

Kierroksia Stig tiimillle tuli yhteensä 144, joista 90 lämmittelyssä ja loput kisakierroksina.  Pisteitä plakkariin pamahti 56 ja sarjasijoitus nousi yhdellä pykälällä ollen edelleen hävettävän alhainen, eli 41.

Tulokset / Kuvat

Kisa 1 kisaraportti: Katastrofi!

Last modified on 2012-04-07 12:35:53 GMT. 0 comments. Top.

Ennakko

Takana 2 harjoituskertaa ja 200 kierrosta. Edessä kuusi osakilpailua ja potentiaalisesti 270 kilpailukierrosta. Vastustajina ainakin 50 joukkuetta ja tavoitteena top 10. Tästä lähdetään, ja syyskuussa nähdään mihin päädyttiin. Stig starttasi ensimmäiseen osakisaan hieman epävarmoin tunnelmin. Harjoituskilometrejä oli takana paljon suunniteltua vähemmän ja kierrosajat eivät treeneissä yltäneet lähellekkään nopeimpia tiimejä. Samaa koruntonta kieltä kertoivat myös kierrosajat lämmittelyissä ennen kisaa. Silti tulosta pitäisi tehdä heti alusta alkaen. Epävarmuudesta huolimatta oli mahtavaa kun kaikki neljättoista hevosvoimat pääsivät vihdoinkin valloilleen.

Erä 1 / Tero

Lähtöpaikka: 17; Sijoitus 22; Paras kierrosaika 59,678; YouTube

Tero lähti matkaan ruudusta 17 ja idea oli, että sijoitus nousisi reippaasti kohti kärkeä. Hyvin nopeasti kävi kuitenkin ilmi, että Stig on ongelmissa. Auto kun vaan ei kulkenut suorilla mihinkään. WTF?!? Eli suomeksi mitä kettua?!? Se tiedettiin etukäteen, että kärkitiimit menevät menojaan, mutta nyt saimme hyvin käytännönläheisesti havaita, että itse asiassa kaikki menevät suorilla menojaan. Tehojen puutteessa Tero jumiutui sijan 15 huonommalle puolelle kamppailemaan kahden muun tiimin kanssa, joiden suoranopeus oli selkeästi suurempi. Jarrutuksissa ja kaarteissa homma kuitenkin kompensoitui ja taistelu pysyi keskimäärin tasaisena. Mutta olihan se turhauttavaa kun kaverit olivat pääsuoran päässä aina 5-10 metriä karussa riippumatta siitä kuinka hyvin pääsi ulos edellisestä mutkasta. Hauskuus päättyi seitsemännen kierroksen ensimmäiseen mutkaan, jolloin kaveri ajoi Teron kylkeen tyntäen Teron ulos radalta. Tässä vaiheessa auto vielä oli käynnissä, mutta koska kartin pohja oli radan reunuksen päällä,oli auto jumissa. Ripeähkö ulos hyppy ja työntö eteenpäin ja sammunut auto. Sen pituinen se. Auto nurmikolle syrjään ja elämän kovuutta ihmettelemään.

Erä 2 / Miika

Lähtöpaikka 6; Sijoitus 21; Paras kierrosaika 1:00,153

Miika valmistautuu

Miika valmistautuu

Miika starttasi ruudusta kuusi ja edellisen erän jälkimainingeissa toiveet eivät olleet kovinkaan korkealla. Varsinkin kun kuski itse oli lähes yksikätinen. Alku sujui kuitenkin mainiosti Miikan säilytettyä sijoituksensa. Kun vielä sattui käymään niin, että Miikan takana kolaroitiin, niin herran taakse muodotui kohtuullinen turvavyöhyke ilman jatkuvaa vaaraa taustahyökkääjistä. Alitehoisella autolla on kuitenkin lähes mahdoton ohittaa ja pikkuhiljaa takaa-ajajat hiipivät lähietäisyydelle. Kun samaan aikaan Miikan kilpurin konetehot hiipuivat kävi sitten niin, että parin mutkan aikana livahti kolme tiimiä ohitse. Sama trendi jatkui hitaamalla tahdilla myös jatkossa ja Miikan ajaessa hieman top kympin huonommalla puolella teki eräs nimeltämainitsematon kilpailijatiimi äärimmäisen kamikaze-happy-go-lucky-toivotaan-toivotaan syöksyn viitosmutkassa. Kolmannellatoista kierroksella suoritetun manööverin onnistumismahdollisuudet olivat tasan nolla ja seurauksena oli se, että ihmistorpedon auto ajoi käytännössä Stigin jo ennestään vammautuneen kilpurin ylitse. Miikan ajot päättyivät tämän kolarin seurauksena seuraavan kierroksen alussa kun ketjut lopulta irtosivat. Kun koko viime vuonna Stigin matka ei keskeytynyt yhdessäkään erässä kolariin, niin nyt niin kävi kahdessa ensimmäisessä erässä kaksi kertaa. Ei hyvä..

Erä 3 / Joni

Lähtöpaikka 11; Sijoitus 17; Paras kierroaika 1:00,214

Jonin lähtöä edelsi keskimääräistä kiivaampi auton huolto. Konetta siirreltiin, uusia ketjuja soviteltiin, painoja säädettiin jne. Kaiken tämän jälkeen kone kävi, mutta samoin vajavaisuuksin kuin aikaisemmissa erissä. Joni pääsi matkaan ruudusta 11 ja teki mitä kalustolla oli tehtävissä, eli toi auton maaliin sijalla 17. Muutaman alkukierroksen jälkeen sijoitus oli 14, sitten se pikkuhiljaa hiipui alaspäin. Tuloksena kuitenkin Stig tiimin päivän paras noteeraus eikä juuri enempään ollut tänä aurinkoisenmustana päivänä mahdollista venyäkkään.

Yhteenveto

Stigin ensimmäinen kisa oli totaalinen mahalasku. Tiimin huonoin tulos lukuunottamatta yhtä viime kauden kilpailua, jossa radalle ei päästy lainkaan. Elikä suoritus radalla oli Stigin historian surkein. Mitäs sitä kaunistelemaan. Hyvä puoli on se, että tiedämme ongelman johtuvan spesifisesti konetehoista ja huono puoli taas se, että emme tiedä tarkalleen mitä asialle pitäisi tehdä. Mitä ikinä se jokin onkin, niin todennäköisesti ratkaisu ei ole halpa. Jos hakemalla hakee jotain positiivista, niin Stigin uudet ajohaalarit olivat puhtaat ja niissä Stig nimi etuliitteineen on positioitu paremmin niin, että se näkyy sopivasti penkin yläreunan yläpuolella 😉 Mutta mikään ei voi peittää sitä faktaa, että suorituskykyasteikolla Stig on nyt kriisisssä. Tässä tilanteessa on turha tuijottaa sijoituksia tai pistetaulukoita. Ainoa lyhyen aikavälin tavoite on saada vauhti kilpailukykyiseksi korjaamalla ongelmat konepuolella. Stig ei tähän päivään mennessä ole tunnettu luovuttajana, eikä se trendi ala myöskään tästä aallonpohjasta.

Kierroksia Stig tiimillle tuli yhteensä 83, joista 43 lämmittelyssä ja loput kisakierroksina (mukaanlukien kisaproseduuriin kuuluvat harjoittelut sekä ulos- ja sisäänajokierrokset).  Pisteitä tilille napsahti säälittävät 45 kappaletta ja sijoitus sarjataulukossa on 42.

Tulokset / Kuvat