Auto numero 2, we salute you

Tällä päivämäärällä siirtyi Stigin vara-auto uudelle omistajalle. Kyseinen runko hankittiin kesken debyyttikauden 2009 ja se toimi tiimin päätoimisena kisa-autona 2009 jälkipuoliskon, kauden 2010 sekä yksittäisissä kisaerissä senkin jälkeen. Vuodesta 2011 alkaen auton päätehtävä oli toimia referenssiautona, missä se olikin erinomainen, sillä runko oli nopeudeltaan lähellä uudempaa kisa-autoa. Varaosillaan se pelasti Stigin useamman kisaerän lähtöruudukkoon ja viimeisen kerran tositoimissa auto nähtiin 2012, jolloin akselin katkeamisen seurauksena sillä ajettiin kaksi erää, joista toisessa tuloksena viides sija kierrosajalla 57,8. Tämä auto ei Stigin omistuksessa kilpaillut Tattarisuon ulkopuolella, mutta testimielessä se pääsi tutustumaan myös Kaanaan ja Vihdin ratoihin. Statistiikkaa:

  • Kisat: 11 fosarikisaa (30 kisaerää) ja 2 kestävyyskisaa
  • Paras eräsijoitus: 3
  • Kierrokset: Tattarisuo 2409 , Kaanaa 82, Vihti 100
  • Kierrosaika: 57,573 (testit) / 57,804 (kisa)

Täten tiimi kiittää kakkosautoa uskollisesta palvelusta (Stig ajoi tällä autolla enemmän kilometrejä kuin millään muulla autolla), noteeraa että kyseisellä autolla Stig alkoi saavuttaa fosareissa jonkinasteista menestystä ja toivottaa autolle nopeaa, muttei liian nopeaa eläkeuraa. Auton tulevaisuus jatkunee fossiilisarjassa, joten varmasti jatkossakin törmätään, mutta toivottavasti ei kirjaimellisesti. Stig on nyt väliaikaisesti yhden auton tiimi. Uudempaa menopeliä aletaan metsästämään, mutta kunnes sellaisesta kauppoihin päästään, Stig pitää ajohanskat ristissä ettei varaosien puute kalahda omaan nilkkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *