Nyt tulee lunta tupaan ovista ja ikkunoista. Alkukausi on ollut tuloksellisesti ja vauhdillisesti vaisu, 2/3 Stigistä on kylkivammaisia ja kaiken kukkuraksi Stigin kalustoon olivat varkaat tehneet kesätauon aikana merkittäviä poistoja. Sen verran oli kuitenkin tavaraa jäänyt jäljelle, että kun tehtiin muutamia täsmähankintoja, niin lähtöviivalle selvittiin: When the going gets though, the though gets going. Vaan suorituskyky ja suorittaminen ei ole lähelläkään sitä tasoa mitä pitäisi. Niinpä tuloksena oli tällä kertaa tasaisen vaisu sarja jokaisen erän päättyessä sijalle 7. Joten eipä sitten muuta kuin kaksoisleuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä..

Videokooste: Kisa 4

Uusi kypärä, vanha pää

Uusi kypärä, vanha pää

Erä 1 / Tero

Lähtöpaikka 11; Sijoitus 7; Paras kierrosaika 57.931; StigCam
Tero ampui matkaan keskijoukosta aseenaan uusi kypärä ja rasitteena sen sisällä vanha pää. Lähtö meni erinomaisesti ja avauskierroksen puoliväliin mennessä Stig oli jo kuudentena. Yhden taisteluparin kilkkaillessa suoraan edessä Tero joutui väistämään nurmikon puolelle tippuen yhden sijan, mutta kuittasi itsensä takaisin kuudenneksi heti toisen kierroksen alussa. Kolmannella kierroksella Tero teki epäonnistuneen ohitusyrituyksen tiimistä 71 seuraavalla kierroksella samassa asiassa onnistuen. Jälkiviisaana voi todeta tuon episodin maksaneen sen verran aikaa, että sillä oli merkittävä vaikutus lopputulokseen. Erän keskivaiheilla oli hard but fair tyyppistä vääntöä tiimin 21 kanssa, ja viimeiselle kierrokselle Tero lähti kuudentena. Ohitus kolmosmutkassa ja nousu viidenneksi. Valitettavasti homma meni persiilleen aivan kierroksen lopussa. Kasimutka ajettiin rinnakkain ja Terolta loppui ulkolinjalla asfaltti kesken vetopidon ollessa ruoholla heikohko. Yritys paikata asia ysimutkassa myöhäisellä jarrutuksella epäonnistui niukasti ja kyseisen manööverin seurauksena team Jarama pääsi uimaan mukaan taisteluun. Maaliin tultiin aivan yhdessä nipussa Stigin hävitessä kuutossijan neljällä tuhannesosasekunnilla. Aivan hanurista..

Joni johtoon

Joni johtoon

Erä 2 / Joni

Lähtöpaikka 2; Sijoitus 7; Paras kierrosaika 58.297; StigCam
Joni oli alkukauden ollut tasaisten suoritusten kurssin mallioppilas sijoittuen jokaisessa kisaerässään viidenneksi, mutta tällä kertaa lähtöpaikka tarjosi hyvät mahdollisuudet pyrkiä parempaan. Startti lupasikin hyvää Jonin porhaltaessa kärkeen. Siitä eteenpäin vauhti ei kuitenkaan riittänyt ja suunta oli alaspäin. Erän puoliväliin mennessä Joni oli tippunut viidenneksi. Perässä seurasi kuitenkin koko ajan iskuetäisyydellä Team Viemerö ja mukaan pippaloihin liittyi hetken päästä myös tiimi numero 35. Kierroksilla 12 ja 13 ko tiimit onnistuivat ohittaman Middle Stigin. Joni pysyi loppuerän porukan mukana, mutta ei pystynyt enää rakentamaan kunnollista ohituspaikkaa. Asiaa ei auttanut kilpurin pomppuisa käyttäytyminen, mutta osan ongelmasta kuski otti myös rehdisti omaan piikkiinsä.

Jäätävä avauskierros

Jäätävä avauskierros

Erä 3 / Miika

Lähtöpaikka 16; Sijoitus 7; Paras kierrosaika 58.016; StigCam
Miika varasi itselleen kylkivaivaisena peräosaston lähtöpaikan ja oikeuden olla tekemättä ihan 100% tulosta. Kyljen kestävyyttä oli ennen kisaa pikaisesti kokeiltu ja kestihän se – joten kuten, jos onnistuu pitämään kropan täsmälleen oikeassa asennossa ja hengittämään juuri oikeaan aikaan. Vaan mitäs tapahtuikaan.. Big Stig löysi alkukaudesta hieman kadoksissa olleen ajotuntumansa ja tempaisi Stigin päivän parhaan ajosuorituksen. Huikean ensimmäisen kierroksen jälkeen Miika oli jo kahdeksantena. Siitä eteenpäin aina erän puoliväliin asti sijoitus vaihteli sijojen 7-8 välillä kunnes vakiintui sijalle 7 koko loppuerän ajaksi Miikan päästessä ajamaan ruutulipulle rauhallisessa välissä, jossa edellä ajavan selkä kyllä lähestyi, mutta liian hitaasti jäljellä olevan matkan pituus huomioiden. Maalissa mies oli kerrankin täysin tyytyväinen auton käyttäytymiseen. Kirjataan säädöt muistiin..

Tilastot

Stig rimpoi Tattarisuon radan ympäri 76 kertaa, joista 51 kisaerien yhteydessä ja 21 lämmittelyssä. Pisteitä napsahti plakkariin season low 84 kappaletta sarjasijoituksen pudotessa parilla pykälällä sijalle 14. Kisatapahtumassa Stigin sijoitus oli kymmenes.

Tulokset / Kuvat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *