”Some people feel the rain. Others just get wet.” (Bob Marley). Stig otaksuu, että herra Marleyllä oli mielessä hieman eri tyyppiset olusuhteet kuin toukokuinen Tattarisuo ilman lämpötilan hätyytellessä seitsemää celsius astetta ja puhurin ollessa kuin McLarenin tuulitunnelissa. Anyway, ajettava oli kun kisakausi kerran käynnistyi. Ja Stighän onnistui omaksi yllätyksekseen löytämään erinomaiset sadesäädöt, joilla kurvailtiin tasaisen hyvä tulos jokaisessa kisaerässä. Hämmästyttävästi koskaan aikaisemmin Stig ei ole ajanut yhdessä kisatapahtumassa kaikkia eriä viiden parhaan joukkoon ja tiimi poistuikin Tattiksen allasalueelta kylmyydestä ja märkyydestä huolimatta hyvissä fiiliksissä.

 

Erä 1 / Miika

Big Stig kolmantena

Big Stig kolmantena

Lähtöpaikka 2; Sijoitus 4; Paras kierrosaika 1:16.395
Miika avasi Stigin kauden varmasti. Eturivin lähtöpaikalta tuli avausmutkissa yksi sija takkiin, mutta Big Stig pysyi hyvin mukana kärkiporukassa, joka taisteli sijoista 2-6. Haastavaksi ajamisen teki se, että näkyvyys lähenteli nollaa toisen auton perässä ajaessa. Kisaerä mentiin kuitenkin läpi suhteellisen siististi viimeistä kierrosta lukuunottamatta, jossa avausmutkassa hieman kolisi. Stigin loppusijoitukseen sillä ei kuitenkaan ollut vaikutusta ja nelospaikalla oli oikein potkaista kausi käyntiin. Jälkikäteen kuski kommentoi, että auto oli erinomainen mutta kuljettaja liian varovainen.

 

Erä 2 / Tero

Iso pää, pieni kypärä

Iso pää, pieni kypärä

Lähtöpaikka 11; Sijoitus 4; Paras kierrosaika 1:17.566
Tero lähti matkaan keskijoukosta ja onnistui avauskierroksella luovimaan muutaman sijan ylöspäin. Sade oli yltynyt entisestään, joten rata oli todella märkä. Kisaerä oli lopulta melko tapahtumaköyhä – ainoastaan yksi tilanne jossa edellä spinnannut kaveri lähti uudestaan liikkeelle suoraan Teron ajolinjalle nostatti hieman pulssia. Muutaman lisäohituksen ja muiden tiimien nurmikkovierailuiden avittamana Tero päätyi ruutulipulle neljäntenä. On sitä joskus paremminkin märissä olosuhteissa ajettu, mutta tulos oli kuitenkin kohtuullisen hyvä.

 

Erä 3 / Joni

Joni metsästää

Joni metsästää

Lähtöpaikka 12; Sijoitus 5; Paras kierrosaika 1:15.691
Jonin startti oli melko hidas, mutta sen jälkeinen nousu vakuuttava. Parhaimmat lähitaistelut Joni tappeli mutkissa 5-7. Siellä Middle Stigille sattui yksi pieni spinnaus, mutta myös useampi hyvä ohitus. Näistä makoisin luonnollisesti viimeisellä kierroksella, jossa Joni kampesi itsensä kovan väännön päätteeksi edelle seiskamutkaan. Kaveri yritti vielä kuitata kasimutkassa, mutta päätyi itse spinnaamaan. Maalissa Joni oli mukavasti viides täydentäen Stigin tasaisen hyvän tulossarjan.

 

Tilastot

Kauden 2015 avauskisassa Stig navigoi Tattarisuon radan ympäri yhteensä 89 kertaa, näistä 48 kisaerien yhteydessä ja 41 lämmittelyssä. Tasaisen tappava suoritustaso tuotti pisteitä 92 kappaletta, mikä jää vain pisteen Stigin kisaennätyksestä. Sarjataulukossa se oikeutta kahdeksanteen sijaan ja antaa hyvät lähtökohdat menestyksekkäälle kaudelle.

Tulokset / Kuvat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *